"Arrrggghhhhh!!! Jangan ganggu hidup aku lagi!!!
Pergi!!! Pergi!!! Pergi!!!!!"

Mesti ada antara korunk yang sedang atau pernah jadi masalah camnie kan? And korunk tak tau macam mana nak tangani. Perkara ni jadi bila Seseorang cuba ambik hati korunk secara "paksa" and kamu "terpaksa" jaga hati dia.

Perkara ni selalu nyer terjadi kat kat gurl and jarang kat lelaki. Kalau boleh, biarlah aku mampu tuk selesaikan atau redakan masalah kawan2 ku. Aku takder la pakar dalam bidang percintaan. Tapi sekurang-kurangnya, aku dapat berkongsi tips tuk korunk. Semoga tips ni berguna.

MENOLAK PERCINTAAN DENGAN BAIK

REJECT CALL


Bila si dia call, Just biarkan and wat dont know! Penting!
Korunk memberikan dia harapan selagi korunk berborak dengannya.
Dia akan menganggap dirinya mempunyai peluang tuk cinta korunk.

Andai korunk terangkat call dia, cakap henset letak merata2 and tak nak diganggu. Then bagitau dia yang korunk nak sambung wat kerja balik.

Berfikir samaada korunk nak teruskan memberikan harapan atau tak.
Korunk still nak jadi harapan baginya??


BERCAKAP PASAL LELAKI LAIN


Katakan padanya korunk dah jumpa lelaki yang korunk cari.
Bagitau si dia, "saya rasa kita xsesuai.awak berhak dapat yang lain".
Nyatakan jugak yang si dia still lagi kawan kamu.

Memang part yang paling sukar!

Fikirkan. Korunk ada taste korunk sendiri. And korunk PERLU bagitau dia.


JANGAN BAGI PERHATIAN (jauhi berduaan)

Jangan biarkan bertembung dengan si dia dan pastikan korunk sentiasa berjalan dengan kawan2. Penting!
Bila bertembung/berjumpa, jangan bagi perhatian padanya. Bila si dia bercakap, kamu iakan saja tapi buat2 yang kamu ni ada kerja penting.

Contoh:
Si dia: Awak tau kan saya suka awak..
Korunk: Saya tau tapi saya tak dapat terima awak.

-alih perhatian kat kawan korunk-

Korunk: Eh, assignment kau dah siap belom??
Kawan korunk: Blom lagi..Kau??
Korunk: -teruskan berbual-

Kamu: (bagitau kat si dia) Saya ada kerja sekarang, jumpa nanti.

-tarik tangan kawan kamu dan pergi-


Bila korunk buat macam nie, si dia akan berfikir dua kali nak jadikan korunk jadi awek dia sebab kamu langsung tak bagi perhatian kat dia! Sebabnya kamu layan dia acuh tak acuh.


MINTAK WAKTU (optional)

Bagitau si dia, korunk perlukan waktu selama 3 hari tuk fikirkan.

Kemungkinan besar dia takkan hubungi korunk sebabnya dia dah berfikir hubungan korunk ngan dia takkan berjaya. (lepas dah lakukan tips2 kat atas).


» ..Klik sini..SOALAN 1..Klik sini.. «

» ..Klik sini..SOALAN 2..Klik sini.. «

» ..Klik sini..SOALAN 3..Klik sini.. «

» ..Klik sini..SOALAN 4..Klik sini.. «

» ..Klik sini..SOALAN 5..Klik sini.. «



Kita ada hidup kita sendiri.
Diri kita, hak kita.
Pendirian kita.

And korunk nak tau something?
Aku yakin korunk mampu lakukannya

-KERANA-

"Dirimu begitu berharga"

dan aku yakin
"Kamu KUAT!!!"

Sekiranya korunk mmg berhasrat nak jaga hati si dia, kamu sepatutnya dah couple ngan dia. And kamu mungkin akan rasa tenang camtu??
Dan selagi korunk tak bagitau, korunk menghalang si dia tuk dapatkan pasangannya!
Semoga tips diatas dapat membantu.


Yang benar,
Ahmad Syarif

Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Labels: ,
9 Responses
  1. ehem ehem.. hehe. Pd pendpt sy.. sepatutnya kita boleh je nk elak dari org2 suka mengharap ni. Senang sgt, tp cuma kita je tak pandai nk buat mcm mana. Kita x blh nk layan dia. tu plg penting. Kene ada ego. kene ada poyo. haha. tak blh tunjuk rasa kesian. klo x lg la laki tu ngada2. mintak simpati. pastu paksa2. bkn xtau pmpuan ni x suka paksa2. even klo pmpuan lembut mcm mana pun klo dipaksa2 blh jadi singa juga org tu kn. btw, nice tips :)


  2. Macam banyak pengalaman jer..hehehehe


  3. Ahmad Syarif Says:

    @Maizatul
    mmg caranya jangan layan dia..Cuma orang tak mampu buat sebab nak jaga hati.


  4. Ahmad Syarif Says:

    @eda not net

    Hehhehe.. pengalaman member2


  5. hahaha... sis pernahh buat mcm2 cara da.. and cara palinggg baik punyerr sis pernah berlembut kat sumone utk tolak. dia tetap gak degil. last2 sis g jerit kat dia 'aku nda mau ba !'
    or in kl people akan ckp 'i x nak dgn u! haha..


  6. Halusinasi Says:

    huh, thankz 4 the info...memang perlukan tips2 mcm ni sbb tgh hadapi situasi mcm ni...


  7. Cikin Says:

    haha . dah praktikkan ;)


  8. yang penting : JANGAN LAYAN! abes cter...


  9. SiFuNoVa Says:

    =) gOod tips wahai tOk guru cintaaa~ hahahaha