~BERCUTI~
Jap jee cuti...jap jee~







Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com

"Pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan

ingin ku lupakan semua tentang dirimu.."



Dulu, aku selalu bawak kau pergi mana2..
TIme dalam kete, aku sronok bila kau duduk sebelah aku..
Senang aku nak capai kau bila aku rasa nak capai..
Yee...Kita slalu pergi kat tempat2 cantik..
Tengok pemandangan sama2..Tepi pantai..Dengar bunyi ombak, bunyi burung.
Kita mmg slalu keluar berdua jerrr..
Even pergi dalam hutan sana nun.


Aku ngaku mmg aku pegang kau..aku belai kau sebelum nie..
Tapi aku langsung tak rasa bersalah..
sebab aku kena jaga kau..Aku sayang kau.. Aku taknak kau jatuh tersungkur.


Tapi tu semua da jadi kenangan..

Aku biarkan kau ke tangan orang lain..

Untuk membantu kehidupan aku sebagai student..
Maafkan aku.. Maafkan aku..








AKU RINDUKAN KAU WAHAI
HANDYCAM KU!!!
:'(





p/s: Banyak kenangan aku ngan handycam nie..Aku terkenang semua kenangan tu..


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com

Guys drink to forget about the girl...
Girls drink to think back about the guy...

When guys are in love, they become poor.
When girls are in love, they become pretty...
...
Guys can forget, but cannot forgive...
Girls can forgive, but cannot forget..



Guys care the most about the quantity of love...
Girls care the most about the quality of love...

Guys break-up when they feel love from another Girl...
Girls break-up when they feel the feeling of Separation from her man...

Guys feel curiosity towards all girls...
Girls feel curiosity towards guys who are Interested in her...

When guys are heartbroken, they try to forget about the girl by going out with another girl...
When girls are heartbroken; they try to find his Characteristics from another guy...

Guys wish to be her first love....
Girls wish to be his last love...♥♥♥


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Ni sebagai hiburan tuk korunk2 semua..
Kalau korunk dah berbini nanti..
Mungkin korunk pun hadapi situasi camnie..
Jom layan~

------------------------------------------------------------------------


Laki telefon,
Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
Bini jawab,
Tak mau bang, bini awak diet...
Laki pun balik rumah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai rumah, tengok bini tarik muka moncong macam cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tidur bilik sebelah....
Bila laki tanya balik,
Kan tadi awak yang tak mau pesan apa-apa yang oiii....
Bini jawab,
memangla orang kata tak mau apa-apa...
Tapi belikan jer la apa-apa....
Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....
Eh, bini aku ni... Yang mana satu ni?
-----------------------------------------------------------------
Laki telefon bini,
Petang ni awak nak masak apa Yang?
Bini jawab,
Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!
Balik kerja ni Abang makan siap-siaplah
Laki pon, balik kerja.. Singgah kedai mamak
Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.
Sampai umah, sendawa bau kamben...
Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!
Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,
Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!
Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,
Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!
Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!
Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?
----------------------------------------------------------------
Abangni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!
Bini abang penat tau nak kemas umah semedang
Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...
Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih
Si laki punyala seronok weeiii....
Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...
Bila dah siap, kuar bilik...
Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...
Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?
----------------------------------------------------------------
Bang, ujung mingguni balik kampung nak?
Abang keja lah yang....
Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
Pastu abang balik la KL balik
Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.
Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.
Abang bila nak balik ambik kitorang bang?
----------------------------------------------------------------
Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau
Abang tak kesian bini abang ker...
Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer
Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...
Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain
Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir
plak..
Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga?
kenapa? kenapa? kenapa?
---------------------------------------------------------------
Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...
bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....
Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya
Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...
pakaikan jerlah baju mana-mana pon...
bukan ada org nk tengok ponnn...
Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....
Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?
kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...
----------------------------------------------------------
Kesian lelaki... otak lurus sgt... xleh bengkang bengkok sket.
:senyum:




Sumber: kat mana ntah..banyak sangat.hoho

Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Kali ni aku nak kongsi gambar sepasang burung.
Dikatakan berjuta-juta manusia menangis melihat gambar nie.
Jom tengok gambar dibawah.


Gambar 1 : Burung betina mengalami kecederaan teruk yang boleh
menyebabkan maut.



Gambar 2: Burung jantan cuba membantu dengan menyuapkan makanan
dengan penuh kasih sayang kepada burung betina



Gambar 3: Burung jantan membawa makan sekali lagi untuk burung betina
tapi burung betina tersebut tidak bergerak.
Burung jantan cuba menggerakkannya beberapa kali


Gambar 4: Burung jantan tau burung betina dah tak bergerak.
Tapi si jantan masih mencuba menggerakkannya lagi.


Gambar 5: Burung jantan memahami bahawa burung betina telah mati lalu meratapi kematiannya.


Gambar 6: Burung jantan kemudian bernanyi dan bersiul tanda dalam kesedihan.

Korunk menangis tak??


p/s: Bagaimana pula sikap manusia?

sumber: sumbaxparox.blogspot.com

Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
23 Nov 2011

MAlluuuu
Mallluuu Mallluuuu


Aku tak tau dah nak cakap apa..
Pagi tadi aku mandi2, pakai baju and seluar..

Ambik kunci motor berdesup cari kedai makan.
Lepak kedai sorang2 makan nasi lemak ngan air milo..
Pas habis sebungkus, tambah sebungkus lagi..

Kalau aku duk kat umah, tak wat apa gak,
SO
lepak kat kedai tu lama sket..
sambil usha awek2 indon lalu lintas..
Sambil minum air bajet cool plak tuhh~

Bila da balik dari kedai tu..
baru aku perasan..



AKU PAKAI BAJU TERBALIK!!!!!!!
ARRRGGGGGGHHH!!


Mana aku nak letak muka comel aku niee???!!



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
19 Nov 2011


~ASSALAMUALAIKUM~

Haahh..Korunk semua amacam?
Sihat seribu bahasa tak hari nieh??
Hopefully sihat2, comey2, hensem2 selalu la yerk :)



..Meh nak citer niehh..
Pagi tadi kan, aku gie JMTI sebab nak tolong ajarkan FYP - buat laman web.
Almaklumla, presentation da dekat. Mula2 ajar 2 orang jerrrr time tu..Aku pun cek laaa mana problem tuk projek yang diorg buat tuh. Cuba selesaikan seberapa hensem mungkin awww~

10 minit kemudian, 1 orang lagi datang nak join kelas "baiki error session" kitorang.
So aku pun baiki laaa tuk dua projek tuh.. Sekejap yang ni and sekejap yang tuh..

FOKUS...FOKUS..


lebih kurang camnie la

10 minit kemudian, 1 orang lagi datanggggg. Dia pun nak join gak nak betulkan masalah projek dia.

SILA..SILA..

Tengah duk baiki2 yang dah sediada tuh ha, datang laaaagi 2 orang pastu 1 orang lagiiii..
haaa..semputt~

2 + 1 + 1 + 2 + 1
haa.. berapa orang da agak2?
Dahsyat sungguh diorang roger2 kenkawan diorang.kih3

Pergghhh..ramai jugak nieh!! Laptop ada sampai 5 bijik ooo!!
Projek2 tu semua kena betulkan balik .Waaaaa!!!

5 projek dalam 1 masa!!!
dahsyat!! kui2..
So, aku tolong la apa yang termampu..

Alhamdulillah, mostly mampu aku selesaikan
Almaklumla, on the spot..huhu.


p/s: time aku mengajar tu semua pompuan =.="


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
18 Nov 2011






Its hard to forget someone
Who gave so much to remember





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
17 Nov 2011


Assalamualaikum kawan2.


On the way nak balik umah tadi, hujan lebat giler wooo..
So lepak kt BHP duluhh.Selamatkan henset and nota2 aku.
Tunggu kat 10 minit, hujan tak reda2 jugak..
Beli maggie cup secawan pastu makan kat situ bajet hensem.

Redah or Tak Redah???

Kalau redah, mmg basah ar baju ngn nota aku.
Dah la malam ni nak gie layan lakonan awek2 plakk~

Pastu, aku da la nak balik cepat sebab nak review soalan test math malam ni lagi.
Habisss habissss...

Camner la nak wat nieh. Kalau tunggu kang, risau malam nanti baru hujan berenti.
Pikir punya pikirrrrr...
Gua redah jerrr...

Sampai kat pertengahan jalan...
.
.
.
.
Srrreeeeeeeeeetttttttttttttttt~!!!!



-motor terhuyung hayang-
(dalam mind set taknak EXCIDENT!!!)

Nak elak motor depan, aku pun keluar daripada jalan.
Jalan berumput pulak!!!
Mmg motor aku smooth giler la break atas rumput tuh.
Lagi laju daripada aku bawak biasa plak..What daaa!!!



Alhamdulillah emosi aku tak gelabah and tenang jer masa tu..
Aku macam alert kejadian tu and nampak perkara y sedang berlaku.
Stabilkan handle motor slow2 dengan kelajuan sediada..
Then masuk jalan balik..
Teruskan perjalanan..Sampaila kat umah~
Mmg extreme bawak motor tengah hujan sebab break pun bahaya jugak.
JALAN LICIN okay~

Aku sampai kat umah jer, hujan pun da reda..
tak lebat cam tadi.. OK FINEEE~
=.="


Terima kasih YA ALLAH! :)
p/s: Tayar motor dah bengkak.



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum!!!
:)



Hari ni takder apa yang aku nak story.
Just nak kongsi pepatah sengal yang aku dapat dari facebook nieh ha..
Aku tak tau dah nak cakap camner.. Layan jer lahh~
keh3.. :p


1.Persahabatan itu indah. Kamu tertawa, aku tertawa. Kamu menangis, aku menangis. Jika kamu terjatuh, aku tertawa sampai menangis.

2.Lebih baik kamu NEGATIVE thinking daripada kamu POSITIVE mengandung (buat yang belum kawin).
...
3.Seorang wanita yg bijak tahu bagaimana cara mencintai. Namun wanita yg lebih bijak tahu duda kaya mana yg harus dikasihi.



4.Ketika kamu merasa cubaan hidupmu terlalu berat, itu kerana Tuhan tahu kamu boleh mengatasinya. Kalau masih berat juga, DIET..

5.Seseorang tidak akan mencintaimu dengan TULUS, jika kamu tidak membiarkan dia tahu berapa banyak kamu punya FULUS.

6.Cintailah dia dengan sepenuh hati, bukan dengan sepenuh jiwa. Kerana jika dia pergi kamu hanya SAKIT HATI, bukan SAKIT JIWA.

7.3 tips untuk anda mencari pasangan yg ideal dengan anda:
i. Berdoalah,
ii. Berusahalah,
iii. Bercerminlah.

8.Tidak semua lelaki itu curang. Percayalah, ada lelaki yang baik di sudut BUMI ini, tapi masalahnya bumi ini BULAT.

9. NASIr sudah menjadi penjual BUBUR.

10.Lebih baik PUTIH TULANG daripada putih badan kerana PANAU.





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikuuuuummmm!!!
Salam and Hai hai haii~



Amacam cuti raya korban korang?
Seronok takk?? Seronok takk?? weee~
Berapa ekor lembu jantan and betina y terkorban?
Sekorr???Dua hekorr?? perrgghh?? takdak langsung? dahsyat~!
Ataupun korang sendiri yang terkorban nieh? hue3!

Tahun ni aku x tengok lembu kena sembelih sebab naluri kesian aku tinggi tahun nie..
(perasan lebih disini)..

Tapi aku ada gambar baaarruuuu nak kongsi nieh..
Meh tengok bawah nie.



Au cakkk au cakk



Main lubang2 skettt~



Me & Fadhil



BERITA: Awek kesepian inginkan pasangan..



Ku tulis nama mu di pasir agar hilang dari ingatanku..



Comel x??



Disini aku masih menungguu..
Masih tanpamu uuuu ~


Ok tu jer la gambar aku wat masa nie..
Kita jumpa lagi di lain hariii~
waacchhaaauu lu~
:p



p/s: hohoho..


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
http://sembangseposen.blogspot.com
TAK SUKA


X suka org tanya soalan yang general

» ..Klik sini....Klik sini.. «



Dapat msg bermasalah
» ..Klik sini....Klik sini.. «



X suka bila orang perlukan kita, kita kena ikut orang tu..
» ..Klik sini....Klik sini.. «



ok..tadi aku dah citer apa yang aku x suka...sekarang aku listkan apa yang aku suka buat plak.
jom kita usha..Zaaasss~





SUKA BUAT


*Suka berfikir
*Sukakan budak2.
*Suka bangun awal tapi mandi lambat
*Suka shopping barang2 dapur
*Suka bawak kereta laju2.
*Suka merantau and jalan jauh2.
*Suka tengok pemandangan mostly tepi pantai and bukit
*Sukakan wanita (penting nieh!)
*Suka tengok girl ikat rambut & mekap (tak tau kenapa)
*Suka usik, kaco, ngorat gurl



DAN YANG PENTING



Aku sukakan korunk!!
(sila terharu sekarang jugak plish3)


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum dan salam sayang semua!
(sambil kenyit mata bajet comel)


Dalam dunia blog ni kan..
ramai jer blogger2 yang join contest tuk dapatkan hadiah free..
Yer la, menulis pun leh dapat hadiah..sapa takmaw woo..
Idea yang keluar dari paradigma tu sesuatu yang berharga gituuw~

Haaaaaa~

Kali ni aku nak wat post pasal giveaway dari beta.my.
Sebelum ni mmg aku tak pernah langsung nak join2 contest camnie..
Kalau dapat awek ker..Dapat kahwin free ker..
Dapat kahwin lari ker..opsss~ tersasyul~
Memang sebelum contest tu mula, aku da join lama daaa..
(bujaaangg biasa la..sebut pasal awek saja~ agaga!)

----------------------------------------------------------------
Sapa nak SAMSUNG GALAXY SII PERCUMA??
Baling laptop korunk skarang!!hua3!!
----------------------------------------------------------------

Bukan apa, cuma aku risau ada yang terus mengalah bila tau aku join contest2 camtu..
Ni 1st time aku join contest camnie..
Xkira xkira!!! Nak join jugak!!
So kepada pesaing2 luar sana, sila menitiskan air mata sekarang!!


Ni antara sebab aku nak dapatkan Galaxy S II


1. Nampak lebih cool dimata awek2 beta.my.
2. Henset y cukup stail and powerfull. Memang bergaya pegang henset nieh!
3. Nak ambik gambar comel2 aku sendiri dan awek2 sekeliling.hau3.
4. Senang aku nk skodeng laptop ni haa(remote desktop).
5. Bleh update blog aku yang cuma hensem jer nie anywhere, anytime).
6. Aku peminat android and open source lain :)
7. Leh la slalu join contest dari Beta.my pasnieeee. yeahhhaaa~
8. Last skali..bender free...saper taknak oooo~.


Samsung Galaxy SII
percuma
Samsung Galaxy SII
percuma
Samsung Galaxy SII
percuma
Samsung Galaxy SII
percuma
Samsung Galaxy SII

di tangan aku

Hallooo!!!Aku nak hadiah free!!paham x??!!

(berdasarkan org dlm gambar tu)

Contest ini dianjurkan oleh Beta.my & ditaja oleh Mynewshub

--------------------------------------------------------------------------------------------------
~ Kepada semua staf Beta.my yang comey2 dan hensem ~
Kalo blog ni jadi pemenang, leh kita lepak2 minum pasni sambil usha awek2 ngn gadget terbaru nieh..
amacam?? tu pun kalo blog nie menang.akekeke
(sambil merayu plisssh3)
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, tu jer lah yang aku nak update kali nie..
Jumpa laaaaggiiii~^^

Mekasih Beta.my,
Aku and contestant lain mmg sayang korang lah!!
muachhh3!! Wahahaha



p/s: Malam ni mimpi peluk cium Samsung Galaxy SII
p/s/s: Gatal tangan nak hadiah Samsung Galaxy SII percuma dari staff beta.my yang hensem and comey nieh




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
~Assalamualaikum~
^.^


Semua sihat2? ada yang sakit2 tak?
Almaklumla, kan cuaca tak menentu sekarang nie..
Mesti ada antara korunk yang mood pun tak menentu..kan2??
accecececece..tak nak ngaku la tue..Cubit pipi kang!!

Cuaca kat tempat korang skarang ni amacam?
Kat sini kejap lebat...kejap kurang lebatt..
Senang kata, hujan comel2 manja gitttew~
gedik kan hujan tuw? haish~ :p

Hari ni aku xnak cakap banyak, aku just nak kongsi gambar2 aku yang aku ambik sem lepas.
Hopefully ada la sorang dua yang tergoda..wakakakak!



Korean style~


What da style?


Lecturer style~


Perdebatan style~
(yang ni kurang menjadi sket)


Sport style~
(sambil layan lagu jiwang)

ok tu jer la nak kongsi..tak leh kongsi banyak2..
Nanti ada yang simpan dalam henset wat wallpaper plak kang..
agagagaga..

Lokasi: Dalam bilik asrama
Kamera: Compact DMC-LZ8
Model: Aku lerrr~



Comey kan?? agagaga


p/s: Aku harap ada la yang mintak no tepon aku pas nie =.="



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikum dan
celamat pagi cemua..
aceesss..Gaya cakap comel plak~



Hari ni aku nak cakap pasal r.o.k.o.k...
Korang mesti tau bahayanya sejenis binatang ni kan?
Meh aku citer fakta dari pandangan aku..
Aku dah tengok kesan2 orang yang merokok


DEPAN MATA AKU SENDIRii!!!
Serius!!

Perokok ni da lama merokok, tapi tak tau la dia mula merokok time bila.
Mungkin lepas sunat hari tu da start merokok kot..


Kesan yang pertama, aku bleh nampak badan member aku.
Kalau dia pakai pakaian yang selapis jer..Memang jelas!!
Kalau tenung btol2,memang leh nampak bender yang terkoyak tu.
Mula2 musykil kenapa jadi camtu..Sepatutnya tak macam tu wooo..
Seram pun ada, geli pun ada..cuma gatal jer takder...

Aku pun tanya la dia nieh, baru aku tau kenapa jadi camtu..
Then dengan muka riangnya dia jawab camnie:

.
.
.
.
.
.
.


"Baju aku koyak kena rokok ni bodo~"
(sambil ketawa hepi)

ROKOK
See, bahaya tuu!!


Hai, sy perokok


Secondya pulak, rokok ni boleh mengundang bahaya terhadap orang lain jugak wooo.
Yang ni memang tak dinafikan arrr.
Time perokok2 ni ngah tension pasal something,
diorang akan gunakan rokok tuk mengugut member2,
betooolll ni aku cakap!
contohnya dalam situasi aku tadi:


Ketika di traffic light
-----------------------

Aku: Bang, tumpang tanya.Jalan ke zimbabwe arah mana?
Zam: Aku cucuk kau dengan ROKOK ni kang haa.

Memang btol kata orang,

"ROKOK LEH MEMBAHAYAKAN
ORANG SEKELILING
"
daripada diri perokok tu sendiri!

Memandangkan aku lom kawin lagi and taknak sebarang
kecomelan aku diapa-apakan, aku pun diam seribu bahasa.

Ok tu jer la aku nak citer..
Nak hisap rokok lu sebatang..

eh, silap..nak minum air tea cicah roti plak~


p/s: Haa..sekarang korunk dah tau kan bahaya rokok nie?


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikum Warahmatullahi Taala Wabaratuh.

Jawab salam cepat...Tak jawab dosa tauu~
(tolong la jawab..plish2~. ahakz!)

Hari ni aku nak kongsi apa yang aku dapat kat facebook pasal

.
.
.
.
.

7 SOALAN POMPUAN VS JAWAPAN SEORANG LELAKI

Bender ni aku sharekan dengan harapan maklumat ni
maybe bleh bantu korunk2 satu masa nanti^^
(keinsafan melanda diri time2 hujan camnie)


No 1

“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”

» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 2

“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 3

“Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




Suami isteri :)


No 4

“Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita tanggung sendiri!”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 5

“Islam kata kita perempuan wajib taat pada suami, tapi ada Islam cakap suami perlu taat pada isterinya? Mana keadilan pada kaum hawa?”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 6

“Bila nak cerai je, suami yang boleh jatuhkan talak. Kenapa isteri tak bolek ceraikan suaminya? Kenapa?”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 7

“Wanita takleh nak beribadat macam lelaki, sebab bila kita ada haid dan nifas, takleh nak solat dan puasa. Ingat perempuan ni suka ke tak solat dan puasa?”.



» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «



p/s: nak tido jap la...zzzz


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com


Hari ni kita akan buat cerita seram huruf k.
Amaran kesihatan: Cerita ini mungkin mengundah sakit hati, kentut terlampau, berpeluh dan macam2.
Jom layan ceritanya~


Bermulalah kisah huruf 'K'
---------------------------


Ketam ketip kuku kakinya.
Kawan karib Ketam, Kodok , kata kepada Ketam,
”Kenapa kau ketip kuku kaki kau Ketam… kenapa?”
Ketam kata, “Kuketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut..
kakakku kata, kalau kuku kelurut, kita kena ketiplah!”



Ketam & Kodok

Kodok kentut kekeliruan.
Kodok kata kekeliruan,”Kadang-kadang kalau kukuku kelurut
ku ketip keluar kudis, kenapa?”
Ketam ketawa , Kah..kah..kih..kih..Kuh..kuh..kuh!!
Kodok..Kodok ..kenapa kadar kebodohan kau keterlaluan?”
Kodok kata kepada Ketam, “Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?”
Ketam kilas, “Kelakar.”
“Kelakar ke kurang-ajar?” kata Kodok .
Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketuk kepala ketam kuat kadar kilat.”kelekuk !”
Kepala Ketam kehancuran kerana Kodok ketuk.
Ketam kata, “Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketuk kepalaku? Kan kini kesakitan.”
Kesian kat Ketam. Kerana kurang ajar, kepalanya kena ketuk.


sumber: http://gelakje.com


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum pakwe2, awek2 semua..
Gedik2, comel2 semua...
pekaba??
hopefully sihat2 jer..takmo mucuk2..hahaha


Hari ni aku nak kongsi tips tuk pakwe2 mat pondan luar sana nun...
Cara2 nak buatkan awek korunk geram kat korunk. muahahah..
Cara ni bleh gak tuk usik2 manja kawan2, mana2 girl atau mak nyah yang korunk nak approach.


Contoh 1
"Tolong!!!Tolongg!!!"
"Kenapa???Ada masalah ker??"
"Cantiknyeerrr awek depan tuuu sayangg..kan?"


Contoh 2
"Sayang, kirim salam kat awek tu plish"
"Pg la kirim salam sendiri!!!!"
"Pegi la kirim salam, cakap pakwe nak kenal"



Contoh 3
"Abg minat la kat awek tu"
"Pergi la kat dia kalau nak sangat!!"
"Jom la pergi skali.."



Contoh 4
"Saya akan ingat sampai mati!!!"
"Jangan la ingat slalu, nanti abg rindu, syg ada tampal gambar abg kat bilik x?"

atau

"Ingat2 la abg slalu, takut terlupa jer nanti.lalala~"



Bukan awek saya



Contoh 5
"Abg dengar tak nie!!!"
"Tak dengar la, meh dekat abg, bisik kuat2 sket..
suara cyg comel sangat la"


Contoh 6

"Takmao kawan ngn abg!! wekk~"
"Jom kita kawan ngan roomate cyg, sampaikan salam kat dia tau"


Contoh 7
Kalau awek korunk bebel,cakap camnie:
"Bestnya sayang nyanyi..Ulang balik boleh?"



Last skali, awek tu akan cakap..

GERAMMMNYAAA KAT AWAAK!!
NAK MAMPUS YER!!!
Rasa cam nak tumbuk2 jer!!!


Ok,maknanya dah berjaya la tue..muehehehehehe..

Tapi, kalao korunk kena penumbuk sebijik, jangan salahkan aku plak..
Mungkin timing tak kena la tue.. Jangan lupa pujuk lak pastu wokeh!

Nak gie kelas jepun plak nie..
Jumpa lagi~



p/s: It's hard to forget someone who gave you
so much to remember


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum..
Tak jawab dosaa..
kalao jawab,
SAYYAAAANGGG DIAA~
hau3


Petang tadi, aku duk membongkang sambil
wat muka comel depan laptop ni haa..

Tiba2....

"aku bisa membuatmu cinta kepadaku,
meski kau tak pernah mencintaiku"
(ringtone henset berbunyi)

Aku dengan muka gersang girang,
excited, dan comelnya,
angkat panggilan tersebut.

Perbualan dipendekkan lebih kurang camnie:

"Halllowww~
Assalamualaikum"
(suara control macho)

"Waalaikummussalam"
"Baru sampai dari carefour nie"
(pssst...suara dia sungguh comel)

"Lamanya kluar g carefour"

"biasa la pompuan"

"pas asar kita jumpa"

"jumpa kol 4 la"

"ok"

tuppp~ letak telefon..


------------------------------------------------
Kol 4 tu dia call aku balik..

"Okay2, gie sana sekarang"


aku ambik kunci motor dalam dompet aku,
sambil tengok gambar awek ehem2 kat situ..(peewwwittt, sejuk mata memandang)
Start enjin motor and terus rempit sampai kaki tak cecah tanah
wa cakap luuuuuu!!! Serius tak tipu!!!
(bawak motor mmg kaki tak cecah tanah okay~)


Sampai kat sana, gie tandas jap,
baiki rambut aku yang botak ni hensem2,
mekap sket2 depan cermin yg kelabu2 asap..
then jumpa dia..

Then dia hulurkan aku mender nie...
(dia pakai baju ana muslim time tuh)


Ha, korunk nak tau? meh kita ushaaaa~
tutup mata sambil bilang one..two..three..cepat!
akekeke


tengok bawah nie:




Love A
pemandangan dari depan


Love A
pemandangan dari atas
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TADA!!!!

Love A


Love A


!!Makanan!!
Warrrgghhh..girangnya hati aku sekarang ni..hua3.
Alhamdulillah..


1. Roti gardenia kecik + besar
2. Biskut tiger X2
3. Maggie
4. Tea boh uncang
5. Tea
6. Gula

Aku amat hargai giler bender2 camnie sekarang
sebab aku ni "malas" nak gie makan kat kedai sebenarnya..
Awek indon kedai makan tu slalu duk usha aku..
aku jadi tak selesa duduk tau sebab asyik pandang diorang..
muahahahhahaa!

(tapi awak indon sini cun2 and seksi2..serius..agagaaga)


Mekasih comot tuk segalanya..
Sampai sekarang ni..




p/s : berkawan biar beribu..bercinta biar satu~


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Terima kasih
!SAHABAT!







Kita akan menghargai seseorang setelah mereka pergi



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com

"Setiap orang inginkan perasaan

disayangi, dicintai, dikasihi, dipercayai"


Kali ni cerita pasal gurl.
Biasanya gurl malu nak bagitau yang dia suka or sayangkan orang y dia minat.
Kan? Yer la, guy must start first right?

Pastu, bila guy dah approached, malu2 taik cicak plak..
Ada yang jual mahal, ada yang wat2 tak tau..
Nanti, meleeepassss la sudahh~
Aku x tau..

Tgk kartun bawah nie..

Love A
.
.
.
.
Love B
.
.
.
.
Love c
.
.
.
.
Love D
.
.
.
.
Love E
.
.
.
.
Love E





"If u LOVE someone, TELL them
He might be yours"





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Dalam perhubungan ada memberi dan menerima.

If satu belah pihak jer yang memberi, apa pendapat korunk?
Sorang jer yang mainkan peranan, bina keserasian and kasih sayang.
Meh usha situasi kat bawah nie.


Situation 1:

Bila dah ada pasangan, dating tu perkara biasa la kan?
Nak lepaskan rindu la katakan.
Cuba korunk bayangkan..
Setiap kali korunk kluar, korunk jer yang keluarkan duit dan sorang lagi,
just menerima jerr..

Mula2, mmg ok ar.Pastu next~
Memang tak adil ah!! wakk luuu!!
Bila next dating, nak kluar pun rasa cam malas dah..
Sebabnya, duit korunk jer yang asyik habis.pppuuii!
"Aku pun makan maggie" - guy

"Jangan banyak kluar duit sangat sebab awek"
kata2 seorang kawan

So mana persefahamaan, toleransi and tolak ansur?

"Abg dah belanja wayang, japgi ayang belanja makan yer abg hensem"
kan best macamtu..


Dalam hati:
"Baik aku gi makan, enjoy sorang2 daripada habis duit kat kau sorang!Babai bebeh~"


Nota: Lelaki akan habiskan duit RM50 keatas tuk setiap kali dating.
Kalo dating banyak2, bleh beli henset baru tau!



Situation 2:

Korunk perasan x, selalunya guy yang akan bagi hadiah dekat pasangan.
Tapi gurl, ada x buat macam tu?
Because guy tau camner nak bagi penghargaan and timbulkan kasih sayang.
Btol tak?

Lelaki juga perlukan perghargaan woo..

"Penghargaan daripada orang tersayang adalah paling bermakna"

Meh aku bagi contoh:

Kata2:
----------
"En kacak apa khabar hari nie?"
"Abg ni makin hari makin handsome"
"Terima kasih bawak ayg kluar, i luv u more lah!"


Hadiah:
---------
Lelaki paling sukakan pasangan yang tahu menghargai hobi dan minatnya.
Jadi, hadiahkan something yang berkaitan dengan minat dia.
jersi bola, bantal kereta, headphone dll.


Lelaki pun ada perasaan okay!!
Ingat lu sorang jer apa perasaan?? Lantak ar nak majok pun..



.Pertaruhan perasaan.


Situation 3:

Nak dating punya la seronok giler..Mmg hepi arr..
Time dalam kereta plak, kurang komunikasi.
Macam korunk naik teksi. Seronok tak?

Biasa driver y akan mulakan dulu.
"Dik, nak gie mana?"

"Student lagi ker?"

Korunk ada berbual ngan driver tu tak?
Nak layan pun rasa cam malas jer kan?
So kalao bender ni jadi time korunk kluar ngan
awek or pakwe, apa perasaan korunk time tu?


Bosan gilerr wa cakap lu!!!


Korunk jer yang tanya, macam driver tuu..
Pasangan korunk plak just angguk, ketawa, kiri,kanan, straight, okay.
Takyah nak jalan2 jauh daa..ingatkan bleh borak and luangkan masa.
Hampeh!


Hati plak kata camnie:
"Seronok kluar ngan member2 daripada awek sendiri.Petang ni aku bz.daaa"


"Komunikasi tu satu elemen penting dalam perhubungan"

Ada ke orang bina hubungan tanpa komunikasi?

So, jagalah pasangan korunk baik2 yerk^^
"Lelaki makin kurang atas muka bumi ni.
Nak taknak kena terima jugak.
Nanti kami(lelaki) jual mahal baru tau"


p/s: Ni pandangan sy sebagai seorang lelaki.
p/s/s: Kepada kawanku, xmo sedih2 agi pasal "dia" tu.
p/s/s: Budak comel sedang balik dari SP..huhu

Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua.
Hopefully korunk sihat2, takder sedih2, sakit hati or kecewa wokeeyy.

Dalam dunia ni, kita saling memerlukan orang lain.
Kita tak mampu hidup dengan bahagia kalau kita duk sorang2.
Korunk mesti pernah duk sorang2 kan?
Ada rasa bahagia x? Mesti tak arr!

But if ada kawan2 sekeliling life ni mesti seronoknyer pun..
Ada tempat mengadu..ada tempat luangkan masa together2.
And tempat tuk jadi telinga korunk. Ada jugak masa nak wat giler2 korunk tuh.



Dalam persahabatan, turun naik tu perkara biasa..
Sekejap kita baik, sekejap kita gaduh.


"Kita akan bergaduh dengan orang yang kita rapat"


Aku rasakan bender tu betol. Because dalam perhubungan mesti ada perselihan faham.
Ada jeles, ada tak puas hati dan sifat2 negatif lain. Btol kan?

Bergaduh kadang2 membawa manfaat if kita pandai selesaikannya.
Sebabnya kita tahu apa yang patut kita ubah tuk jadi lebih baik.


"Kita akan kenal seseorang sekiranya kita bergaduh dengannya"

Jika kita nak perbaiki diri, dengarlah kata2 dari musuh kita


"Kata2 yang paling jujur adalah daripada musuh kita"


Walau apa pun yang berlaku,
Hargailah setiap persahabatan yang ada keyh..
caaaaayyyyuunnkkk korunk.
^^


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
http://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikum dan salam sejahtera
kepada kawan2,comey2, mucuk2 dan awek2 di luar sana.
peeewwwittt..
tu ayat permulaan nak ngorat wokey..
akekeke..

Today aku nak cerita pasal gadis garang.
Korang ada kenal yang awek yang garang2 tak?
Nak tackle pun susah..Nak tegur pun susah..Pastu kalu apa2, marah..
Cam moody tak tentu pasal gitu..keh3.


Contoh:
Sy rasa lagu kat radio skrg ni sedih la..awk x rasa gitu? - guy
Dgr je r..jgn tnye byok2..xreti nk jawab - gurl

awak risau sy x makan ker? - guy
xmakan pn ada aq kesah.. -girl


aku nak citer panjang2 pun tak reti nieh.. korunk feel sendiri la camner kenal ngn awek y garang2 nie..


Gua sayang kat lu!!!!

Korunk kena sentiasa kawal emosi korunk wokeh?


"kasar macam mana pon pompuan tu , hati dan perasaan dia lembut bagai tisu ."

Dia masih lagi wanita..Mempunyai hati, ada perasaan..
Ada merajoknya, ada jelesnya dan ada kasih sayangnya.

"Dia mungkin bengis seperti singa,
tapi dia nanges tonton cerita korea~"



-----------------------------------------------------------------------
Kerana dia juga wanita..

Mempunyai naluri yang sama seperti wanita2 lain..
-----------------------------------------------------------------------


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua~
Senyum sket~ :)

Hari ni aku nak berkongsi apa yang aku jumpa kat facebook..
cuba korunk baca..



-----------------------------------------------------------

Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman…


Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul…


Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman nih…kesian


Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak macam sial…


Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati…!



Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…


Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la….


Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian.. mesti kena bomoh lelaki tuh!


Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu….


Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:… patut pun kena reject…


Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus… penuh kasih sayang


caaayangg diaaa~


Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…


Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar


Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri…


Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….


Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu….


Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever


Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada…


Kalau perempuan lawa hantar-hantar email
Lelaki akan kata: sukenya….


Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email
Lelaki akan cakap: balik-balik email dia… boring

-----------------------------------------------------------

apa pendapat korunk?? ada btol ker tu??/


p/s: aku sedang konfius pasal perhubungan ...


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM



HUBUNGAN YANG

TAK PASTI



Jodoh dan pertemuan di tangan tuhan


pasangan hingga ke akhir hayat

Dalam perhubungan, persefahaman amat penting dan cubalah untuk jujur dan mempertahankan perhubungan tersebut.


"persamaan membina keserasian
perbezaan melengkapkan"



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

Assalamualaikum
dan selamat sejahtera semua..



Waaaahhh..Best giler ooo dapat balik ganu hari tuh.
Buli sama budak2, usha awek bapokganu, lepak tepi pantai and macam2 laaa..
Cuti sem kena la enjoy beb.. Baru remaja..Tak gitu?? ahaks!


Sem ni nampaknya dah sem last aku kat JMTI(Intitute Teknikal Jepun Malaysia). InsyaAllah..
Habis sem ni kawin empat plakOJT(On Job Training) plak.. tak sabar derr..
Nak kerja, nak capai semua matlamat.


"Orang yang berjaya
sentiasa mempunyai matlamat"
x gitu?


Jom kita cuba menjadi yang terbaik tuk majukan diri, agama, bangsa dan negara.
Sama2 lah kita yaw.

Sem baru nieh, aku nak tetapkan azam nak dapatkan awek banyak2 pointer 3.5 keatas gitteeww
kes3.. Harap2 dapat.. Kalau tak dapat aku nak nangies golek2..wakakakkaa..



Abc..Xyz...blablabla



p/s: Sem ni takder paper repeat woooo!!! yaaaahoooo!!!!



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM