Assalamualaikum dan salam sejahtera semua^^
Apa khabar korunk semuanya yerk??
hopefully sihat2 wokeh..



"Imagination is power than knowledge"
Elbert Einstein

"Anda adalah seperti apa yang anda fikirkan"


Pernah dengar kata2 kat atas?
And korunk setuju tak ngan kata2 tuh?
.
.
.
.
.

Aku SETUJU!!


"Imaginations are unlimited"
Ahmad Syarif

Orang yang berjaya bermula dari imaginasi.

Nak berjaya nie, kita kena sentiasa ada matlamat.
Baru la hidup kita lebih terurus dan terancang.
Korunk nak pergi mana2 pun korunk rancang dulu.
Nak buat apa2 pun korunk rancang..
Btol dak?


Korunk pun mesti ada something yang nak capai kan?
Tak kira la dari segi gadget ker..perhubungan ker..whatever la kan..
Aku pun tak terlepas dalam bab2 rancang keluarga nieh.

Kat bawah ni senarai matlamat aku.Meh kita usha..zasss



Gadjet/Barang2
--------
  1. Memiliki laptop berkuasa [DONE]
  2. Memiliki tablet PC [DONE]

3. Belikan motor besar tuk ayah (impian ayah masa muda)

Bakat
------
  1. Mahir web hacking
  2. Jurugambar professional
  3. Berkebolehan bermain piano
  4. Penceramah terbaik
  5. Mendalami sistem komputer (Linux,Windows)
  6. Mahir berbahasa Jepun
  7. Juara Seni Mempertahankan Diri

Kewangan
-----------
  1. Aset melebihi RM800,00 sebelum 35tahun
  2. Memiliki consultant
  3. Bersedekah


Kekeluargaan
-------------
  1. Berkahwin
  2. Memiliki anak kembar perempuan
  3. Keluarga yang harmoni


Self Motivation
----------------
  1. Pasarkan 15 buah buku (baru satu tercapai)
  2. Terpapar di muka akhbar
  3. Menjadi sejarah
  4. Cari awek ramai2..wahahahah


Percutian
----------
  1. Bercuti kat Jepun, Paris
  2. Menaiki belon udara panas
  3. Menunaikan haji

Untuk pengetahuan korunk, setiap hari aku akan tuliskan sekurang-kurangnya satu matlamat.
And aku dah lakukannya sejak 2 tahun yang lalu! :)

^^


p/s: Matlamat terdekat nak dapatkan tablet PC.
p/s: Kat atas tu senarai yang nak capai DALAM HIDUP.bukan 5 minit daripada sekarang.Sekian.

Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
6 Responses
  1. white rose Says:

    oh yeah...
    goal...

    mesti ade...

    dari mende kecil ke mende paling besar...
    tu kena ade matlamat...

    i like it


  2. apik pehe Says:

    huhu..buat sampai semua tercapai..insyaallah


  3. Ahmad Syarif Says:

    @white rose
    heee..
    Saya wat goal yang kecik2 sjak saya bergelar student IPTA :)


  4. Ahmad Syarif Says:

    @apik pehe
    InsyaAllah bakal tercapai satu hari nanti.. :)


  5. Gadget nge bakat tuu terbaek...mmg cun arr..nnty da pandai ajar bolee?? :)


  6. Ahmad Syarif Says:

    @syarafi..

    buleh2..No hal punya..ngh mahirkan diri lagi..

    Mahirkan diri dalam banyak bidang baru la kita leh kehadapan daripada orang lain.. Leh bantu orang lain :)