~Assalamualaikum~
^.^


Semua sihat2? ada yang sakit2 tak?
Almaklumla, kan cuaca tak menentu sekarang nie..
Mesti ada antara korunk yang mood pun tak menentu..kan2??
accecececece..tak nak ngaku la tue..Cubit pipi kang!!

Cuaca kat tempat korang skarang ni amacam?
Kat sini kejap lebat...kejap kurang lebatt..
Senang kata, hujan comel2 manja gitttew~
gedik kan hujan tuw? haish~ :p

Hari ni aku xnak cakap banyak, aku just nak kongsi gambar2 aku yang aku ambik sem lepas.
Hopefully ada la sorang dua yang tergoda..wakakakak!



Korean style~


What da style?


Lecturer style~


Perdebatan style~
(yang ni kurang menjadi sket)


Sport style~
(sambil layan lagu jiwang)

ok tu jer la nak kongsi..tak leh kongsi banyak2..
Nanti ada yang simpan dalam henset wat wallpaper plak kang..
agagagaga..

Lokasi: Dalam bilik asrama
Kamera: Compact DMC-LZ8
Model: Aku lerrr~



Comey kan?? agagaga


p/s: Aku harap ada la yang mintak no tepon aku pas nie =.="



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikum dan
celamat pagi cemua..
aceesss..Gaya cakap comel plak~



Hari ni aku nak cakap pasal r.o.k.o.k...
Korang mesti tau bahayanya sejenis binatang ni kan?
Meh aku citer fakta dari pandangan aku..
Aku dah tengok kesan2 orang yang merokok


DEPAN MATA AKU SENDIRii!!!
Serius!!

Perokok ni da lama merokok, tapi tak tau la dia mula merokok time bila.
Mungkin lepas sunat hari tu da start merokok kot..


Kesan yang pertama, aku bleh nampak badan member aku.
Kalau dia pakai pakaian yang selapis jer..Memang jelas!!
Kalau tenung btol2,memang leh nampak bender yang terkoyak tu.
Mula2 musykil kenapa jadi camtu..Sepatutnya tak macam tu wooo..
Seram pun ada, geli pun ada..cuma gatal jer takder...

Aku pun tanya la dia nieh, baru aku tau kenapa jadi camtu..
Then dengan muka riangnya dia jawab camnie:

.
.
.
.
.
.
.


"Baju aku koyak kena rokok ni bodo~"
(sambil ketawa hepi)

ROKOK
See, bahaya tuu!!


Hai, sy perokok


Secondya pulak, rokok ni boleh mengundang bahaya terhadap orang lain jugak wooo.
Yang ni memang tak dinafikan arrr.
Time perokok2 ni ngah tension pasal something,
diorang akan gunakan rokok tuk mengugut member2,
betooolll ni aku cakap!
contohnya dalam situasi aku tadi:


Ketika di traffic light
-----------------------

Aku: Bang, tumpang tanya.Jalan ke zimbabwe arah mana?
Zam: Aku cucuk kau dengan ROKOK ni kang haa.

Memang btol kata orang,

"ROKOK LEH MEMBAHAYAKAN
ORANG SEKELILING
"
daripada diri perokok tu sendiri!

Memandangkan aku lom kawin lagi and taknak sebarang
kecomelan aku diapa-apakan, aku pun diam seribu bahasa.

Ok tu jer la aku nak citer..
Nak hisap rokok lu sebatang..

eh, silap..nak minum air tea cicah roti plak~


p/s: Haa..sekarang korunk dah tau kan bahaya rokok nie?


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com

Assalamualaikum Warahmatullahi Taala Wabaratuh.

Jawab salam cepat...Tak jawab dosa tauu~
(tolong la jawab..plish2~. ahakz!)

Hari ni aku nak kongsi apa yang aku dapat kat facebook pasal

.
.
.
.
.

7 SOALAN POMPUAN VS JAWAPAN SEORANG LELAKI

Bender ni aku sharekan dengan harapan maklumat ni
maybe bleh bantu korunk2 satu masa nanti^^
(keinsafan melanda diri time2 hujan camnie)


No 1

“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”

» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 2

“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 3

“Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




Suami isteri :)


No 4

“Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita tanggung sendiri!”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 5

“Islam kata kita perempuan wajib taat pada suami, tapi ada Islam cakap suami perlu taat pada isterinya? Mana keadilan pada kaum hawa?”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 6

“Bila nak cerai je, suami yang boleh jatuhkan talak. Kenapa isteri tak bolek ceraikan suaminya? Kenapa?”


» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «




No 7

“Wanita takleh nak beribadat macam lelaki, sebab bila kita ada haid dan nifas, takleh nak solat dan puasa. Ingat perempuan ni suka ke tak solat dan puasa?”.



» ..Klik sini..JAWAPAN..Klik sini.. «



p/s: nak tido jap la...zzzz


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com


Hari ni kita akan buat cerita seram huruf k.
Amaran kesihatan: Cerita ini mungkin mengundah sakit hati, kentut terlampau, berpeluh dan macam2.
Jom layan ceritanya~


Bermulalah kisah huruf 'K'
---------------------------


Ketam ketip kuku kakinya.
Kawan karib Ketam, Kodok , kata kepada Ketam,
”Kenapa kau ketip kuku kaki kau Ketam… kenapa?”
Ketam kata, “Kuketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut..
kakakku kata, kalau kuku kelurut, kita kena ketiplah!”



Ketam & Kodok

Kodok kentut kekeliruan.
Kodok kata kekeliruan,”Kadang-kadang kalau kukuku kelurut
ku ketip keluar kudis, kenapa?”
Ketam ketawa , Kah..kah..kih..kih..Kuh..kuh..kuh!!
Kodok..Kodok ..kenapa kadar kebodohan kau keterlaluan?”
Kodok kata kepada Ketam, “Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?”
Ketam kilas, “Kelakar.”
“Kelakar ke kurang-ajar?” kata Kodok .
Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketuk kepala ketam kuat kadar kilat.”kelekuk !”
Kepala Ketam kehancuran kerana Kodok ketuk.
Ketam kata, “Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketuk kepalaku? Kan kini kesakitan.”
Kesian kat Ketam. Kerana kurang ajar, kepalanya kena ketuk.


sumber: http://gelakje.com


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum pakwe2, awek2 semua..
Gedik2, comel2 semua...
pekaba??
hopefully sihat2 jer..takmo mucuk2..hahaha


Hari ni aku nak kongsi tips tuk pakwe2 mat pondan luar sana nun...
Cara2 nak buatkan awek korunk geram kat korunk. muahahah..
Cara ni bleh gak tuk usik2 manja kawan2, mana2 girl atau mak nyah yang korunk nak approach.


Contoh 1
"Tolong!!!Tolongg!!!"
"Kenapa???Ada masalah ker??"
"Cantiknyeerrr awek depan tuuu sayangg..kan?"


Contoh 2
"Sayang, kirim salam kat awek tu plish"
"Pg la kirim salam sendiri!!!!"
"Pegi la kirim salam, cakap pakwe nak kenal"



Contoh 3
"Abg minat la kat awek tu"
"Pergi la kat dia kalau nak sangat!!"
"Jom la pergi skali.."



Contoh 4
"Saya akan ingat sampai mati!!!"
"Jangan la ingat slalu, nanti abg rindu, syg ada tampal gambar abg kat bilik x?"

atau

"Ingat2 la abg slalu, takut terlupa jer nanti.lalala~"



Bukan awek saya



Contoh 5
"Abg dengar tak nie!!!"
"Tak dengar la, meh dekat abg, bisik kuat2 sket..
suara cyg comel sangat la"


Contoh 6

"Takmao kawan ngn abg!! wekk~"
"Jom kita kawan ngan roomate cyg, sampaikan salam kat dia tau"


Contoh 7
Kalau awek korunk bebel,cakap camnie:
"Bestnya sayang nyanyi..Ulang balik boleh?"



Last skali, awek tu akan cakap..

GERAMMMNYAAA KAT AWAAK!!
NAK MAMPUS YER!!!
Rasa cam nak tumbuk2 jer!!!


Ok,maknanya dah berjaya la tue..muehehehehehe..

Tapi, kalao korunk kena penumbuk sebijik, jangan salahkan aku plak..
Mungkin timing tak kena la tue.. Jangan lupa pujuk lak pastu wokeh!

Nak gie kelas jepun plak nie..
Jumpa lagi~



p/s: It's hard to forget someone who gave you
so much to remember


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Assalamualaikum..
Tak jawab dosaa..
kalao jawab,
SAYYAAAANGGG DIAA~
hau3


Petang tadi, aku duk membongkang sambil
wat muka comel depan laptop ni haa..

Tiba2....

"aku bisa membuatmu cinta kepadaku,
meski kau tak pernah mencintaiku"
(ringtone henset berbunyi)

Aku dengan muka gersang girang,
excited, dan comelnya,
angkat panggilan tersebut.

Perbualan dipendekkan lebih kurang camnie:

"Halllowww~
Assalamualaikum"
(suara control macho)

"Waalaikummussalam"
"Baru sampai dari carefour nie"
(pssst...suara dia sungguh comel)

"Lamanya kluar g carefour"

"biasa la pompuan"

"pas asar kita jumpa"

"jumpa kol 4 la"

"ok"

tuppp~ letak telefon..


------------------------------------------------
Kol 4 tu dia call aku balik..

"Okay2, gie sana sekarang"


aku ambik kunci motor dalam dompet aku,
sambil tengok gambar awek ehem2 kat situ..(peewwwittt, sejuk mata memandang)
Start enjin motor and terus rempit sampai kaki tak cecah tanah
wa cakap luuuuuu!!! Serius tak tipu!!!
(bawak motor mmg kaki tak cecah tanah okay~)


Sampai kat sana, gie tandas jap,
baiki rambut aku yang botak ni hensem2,
mekap sket2 depan cermin yg kelabu2 asap..
then jumpa dia..

Then dia hulurkan aku mender nie...
(dia pakai baju ana muslim time tuh)


Ha, korunk nak tau? meh kita ushaaaa~
tutup mata sambil bilang one..two..three..cepat!
akekeke


tengok bawah nie:




Love A
pemandangan dari depan


Love A
pemandangan dari atas
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TADA!!!!

Love A


Love A


!!Makanan!!
Warrrgghhh..girangnya hati aku sekarang ni..hua3.
Alhamdulillah..


1. Roti gardenia kecik + besar
2. Biskut tiger X2
3. Maggie
4. Tea boh uncang
5. Tea
6. Gula

Aku amat hargai giler bender2 camnie sekarang
sebab aku ni "malas" nak gie makan kat kedai sebenarnya..
Awek indon kedai makan tu slalu duk usha aku..
aku jadi tak selesa duduk tau sebab asyik pandang diorang..
muahahahhahaa!

(tapi awak indon sini cun2 and seksi2..serius..agagaaga)


Mekasih comot tuk segalanya..
Sampai sekarang ni..




p/s : berkawan biar beribu..bercinta biar satu~


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com
Terima kasih
!SAHABAT!







Kita akan menghargai seseorang setelah mereka pergi



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com

"Setiap orang inginkan perasaan

disayangi, dicintai, dikasihi, dipercayai"


Kali ni cerita pasal gurl.
Biasanya gurl malu nak bagitau yang dia suka or sayangkan orang y dia minat.
Kan? Yer la, guy must start first right?

Pastu, bila guy dah approached, malu2 taik cicak plak..
Ada yang jual mahal, ada yang wat2 tak tau..
Nanti, meleeepassss la sudahh~
Aku x tau..

Tgk kartun bawah nie..

Love A
.
.
.
.
Love B
.
.
.
.
Love c
.
.
.
.
Love D
.
.
.
.
Love E
.
.
.
.
Love E





"If u LOVE someone, TELL them
He might be yours"





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BMhttp://sembangseposen.blogspot.com