Assalamualaikum dan salam sejahtera sekalian..
Sihat???

Pada kesempatan ni, aku nak wish

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.

Kepada parent korang yang wat haji tahun nie, aku doakan mereka slamat pergi dan balik :)
Ada rezeki, insyaAllah aku dan keluarga plak akan ke sana..Wish me yaa. Aku pun wish sama kat korunk..

Sempena dengan raya nie, aku ambik keputusan tuk balik ke kampung halaman aku di terengganu nun jauh disana..tapiii dekaaat di hatii~ ^^

Kol 10 nanti aku akan mula bertolak dari Bukit Minyak, Penang ikut laluan grik.
Ni kereta yang bakal digunakan.

Smart dak??

Ni 1st time aku akan balik dengan kereta..Selama ni duk naik bas ja..asyik2 duk sebelah laki..bosan laa..kali ni nak balik ngan awek plak...hahahahahha..

K la ya all..Aku nak p bersiap2 plak nie...
nak panaskan enjin kereta..


p/s: Tak sabar nak balik nie...photoshoot3.. wink2 ^^



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya

HARI NI ADA KOREAN ARTIST THEME

Nanti pas photoshoot aku upload gambar2 nya kat

http://www.flickr.com/dempix




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaa pelawat :)
Hari ini aku nak berkongsi satu citer menarik.
Cerita ni aku dapat dari fb.Just nak berkongsi so dapat la jugak korang berhibur :)


KELAKARNYA SUAMI AKU
NI

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,
Suamimu

Salam perkongsian..(^^).v



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

5hb November 2010 at 5 pm

TRAINING KERJA DI SUMMIT HOTEL, PULAU PINANG
TUK EVENT JOM HEBOH


Alhamdulillah, ada gak peluang tuk aku bekerja kat Jom Heboh.
Tuk pengetahuan u oll, seingat aku, aku tak pernah pun jejakkan kaki kat jom heboh tau.
Sebabnya jom heboh tak pernah wat pun kat terengganu (sebelum aku sambung belajar kat penang).

Thanks to Amirol Adzly, housemateku yang hensem sebab inform aku pasal tawaran kerja nie.
Boleh gak aku cari rezeki tuk beli baju yang hensem2..Huhuhu..

Nanti aku akan upload gambar2 event kat jomheboh tu nanti if sempat. :)





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

29hb Oktober 1st time aku datang kedah bawak kereta "Ferrari merah" tersayang ditemani Cuin, junior tempat aku belajar.
Memang syok~ bila leh bawak kereta sendiri gi jalan2.. Nak drift kaa..nak draft kaa..nakk...apaa2 pun boley la..

Alamak, aku tak shoot la plak gambar kete tu nak bagi korang tengok..Lenkali la aku up dalam blog nie.heee~.Kete i segan kalau gambar dia dipublish..hahahah

Keesokannya plak, Aku, Acap, Yus berkaraoke ditemani kawan sekerja aku dulu Arnie Syuhaida(not single ok) not net and adiknya Makcik ALiaa.. (jangan maree~).. Location karaoke kitorang plak kat Cmart, Jitra nun..1st time kitorang berkaraoke ngan depa2 nie..

Ni gambar2 time karaoke tu..

Eda not net yang comel..hahahah

Nyanyian daripada Arnie Syuhaida yang penuh masyuk~

Makcik Aliaa yang sungguh menghayati..

Gambar aku ngan member2 aku takdak sebabnya banyak moment yang tak berapa jadi..huhuhu..
Nak upload pun segan derrr. kih3.



Eda and Aliaa..Korang mmg best~
ada masa kita outing lagi naa~


K la..lenkali aku story lagi..
dah ngantuk nie..nak tidoq plak..hohoho


P/s: Esok nak p mengai...



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Aaaa...ngantuknyaa...
Selamat pagi semua...


Waaa.bestnyeer bangun2 jer, dapat tengok awek pemandangan yang cantik2 sambil dengar burung2 berkaraoke, diterjah angin sepoi-sepoi taufan bahasa sambil sedut udara yang segar. waaaaaa.. (imaginasi tinggi nih).

Haaa, korang pernah pergi kat mana2 kelab malam pulau atau pantai yang aweknya cantik2 tak?Pergghhh..Dah lama aku tak gie tempat2 camnie.

Image dari Uncle Google. Pulau Redang

Image dari Uncle Google. Pulau Redang

Sebenarnya hari ni aku dan member kamcingku yang bernamma munawar plan nak bersantai kat Pulau Redang nun . Tapi yang tak berapa syoknya, duit dah menguji keimanan kami.
Mula2 tuh rancang nak berkemah atau stay kat umah member kat sana.So, dapat jimat lebih kurang RM200. Tapi sekarang ni member kitorang tu dah balik kampus so tak dapat laaa nak stay umah dia. sob2.

Kalau kitorang sewa bilik kat sana pun, maunya RM200++ ..
Tambang feri ke sana dalam RM30 je pergi balik. Tambang murah, stay sana pulak mahal..wwawawaaaa

So conclusionnya, kitorang tak jadi pergi hari nie..hau3.


p/s: Hari ni aku nak gie jalan2 kat bandar la..Nak tenang fikiran.Terima kasih. :)




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan selamat pettaaaaanngg semua..
Sihatt?? Dah makn blom nie? kalau dah makan, bagus2. Yang blom makan lagi tu, gie la makan dulu..Sambil2 makan, sambil2 usha blog ni pun boleyy..hehe


Image by Uncle Google

Untuk pengetahuan semua, sepanjang cuti ni, banyak aku luangkan masa tuk tingkatkan skill fotografi aku yang tak seberapa nie.

Alhamdulillah, thanks kepada team2 DigitalMukmin kerana sudi memberi tunjuk ajar kepada ku.
Yerla, otai2 bukan senang nak berkongsi ilmu kan?

Baru2 ni, tema tuk outing yang telah dijalankan berkonsepkan bokeh dan reflection. 2 kali gak outing konsep yang sama sebab outing pada kali pertama cuaca kurang memberangsankan..huhu..So repeat tuk kali kedua.. (macam exam plak main repeat2)

gambar a little bit shaky sebab shutter speed lama.

Owh, ni merupakan gambar team2 DigitalMukmin.


Taken by Ustaz Azhar Idrus


Geng2 DigitalMukmin.com nie sememangnya otai2 dalam bab fotografi nie..Gambar2 diorang semua ada kelasss gitu~

Owh, ni pulak link flickr aku.
Komen and kritikan amat2 dihargai.



p/s: Nanti kita outing lagi ek?? hehe
p/s: Kalau pembaca blog ni nak join sekali pun, no problem.. :)




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Tiada lagi ku dengar kidungmu
Tiadaaa lagi gelak tawamuu uuuu
yang kian mencengkam Jantungku...


Adess..
Apa kena plak aku tiba2 nanyi nie. Dah takdok keja lain ker?
Kih3.

Sebenor-benornya, hari ni aku dapat pengalaman malam pertama aku berkaraoke.Sebelum ni memang aku tak pernah langsung berkarok-karok nie. Kalau setakat nyanyi suka-suka kat disko bilik tu biasa la..Tu pun selow2.. Saya begitu TERUJA..muahahaha

Tapi, tadi time aku karok, habis suara aku keluarkan hah.. Macam ala2 amuk gitu..keh3.Rock beb..ROck! haha
duk tiada lagi kidungmu sampai semua burung2 lari bertempiaran, hujan bercucuran dan orang2 sekeliling tutup telinga..

Aku bajet nak upload gambar time karok tadi. Tapi aku tak bawak la plak kamera aku sebabnyer sekarang ni aku online kat umah member aku. Broadband line tak clear kat umah..adesss..

K la,aku pun dah mula ngantuk nie. Duk lawan dota kat garena tuhh..Hebat tak?
*character aku yang selalu mati..lalalala~*

Assalamualaikum malaysia..kui3.


P/s: Esok ngajar programming plak.




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan salam sejahtera pelawak2 sekalian.

apa kabo semer?? hek3.
Sihak dok??

Owh, mesti ada antara korang yang tak faham apa yang aku tulis tu kan? Mesti ada yang terkesok otok, janggut, paru2 nak memahaminya. Actually, aku tgh hepi ni and secara tak langsung aku berbahasa terengganu.

Haaa, kawan2, aku baru jer balik dari dewan makan nie. On day way balik bilik bersalin aku tadi hah, aku terdengar satu berita yang menyentuh kalbu. Air mataku tak dapat nak meluahkan perasaaan tersebut. Dengan bangga dan gelak kejahatannya, aku umumkan:


KELAS PAGI NI BATAL SAMPAI KOL 2 NANTI..warhahahahah!

so, apa yang kita nak buat tuk luangkan masa pagi nie ek? Ada idea tak? ada idea tak? anyone2?

Apa kata kalau kita gie shooting sama2 kat Penang? Penang banyak pemandangan menarik taw.. Leh la korang jadi model aku nanti. Oh, lupa nak tanya, korang dah tgk gambar2 yang aku shooted blom ek? Tak tgk lagi? isk3..Ruginya.

Meh aku kasik link dia:
http://www.flickr.com/dempix


okeh, nanti usha la kay. Aku nak tido lu ar. Semoga aku berbahagia tidonyer..


P/s: lawak tol ar awek kat dewan makan tadi. hek2.
p/S: en bazri, esok2 lusa ar saya hantar NOSS nie..jangan mare..



NOTA: Kalau nak kuar, aku nak motor anda la sebab motor aku rosak.hehehe..Tambang feri ke penang pun korang bayar gak. lalala~




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
JULIANA BONUS BT HALIM AH JONG
NO 834,LORONG SANGAT BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600

KADIR BIN KUDIS
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN NAIK LEMAK,
14100 BUKIT BOTAK,
SEBERANG PERAI KIRI,
PENANG . 3 MAC 2010

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabah saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.

2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.

3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.

4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!

5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII... ... ... . Kasut takde sponge pulak!!!!!

6. Bas kilang tersangat laju... . Tersangat BAHAYA... ..

7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!

8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter
pulakk... ..

9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.

10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULEH
TAWAF satu kilang..

11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu... . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak
marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...

12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing
HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGUP DENGAQ KUT!!!!

15. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh...Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat...Kalau mcm ni biar boss besar mati cepat!!!! ..baru ada keadilan......Aminnnn

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ... ... ... ... tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.

**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUT dari saya... ... ..
IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG... ... ... ... ...

SEKIAN, TERIMA KASIH..


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM





Lelaki akan berfikir berbaloikah untuk memiliki si Cantik Molek? Mari kita tengok beberapa isu yang mungkin menjadi penyebab kenapa kurangnya mereka membuat pilihan demikian.

ISU 1 :
Mereka berpendapat bahawa perempuan sebegini sudah mempunyai teman lelaki dan akan merasa rendah diri dan kurang keyakinan. Dalam hati sering berbisik;

"Siapalah aku ni, ada hati nak ngurat awek cun tu"

Maka, lelaki akan mudah berputus asa sebelum mencuba lagi. Kalau yang berani nak try pun just sebagai eksperimen sebab resultnya pasti 90% akan GAGAL.

ISU 2 :
Kadangkala, lelaki kurang akan tegur perempuan yang cantik oleh kerana mereka akan berasa gugup dan segan. Rasa macam tebal je muka ni bila cuba nak dekat kepada perempuan cantik itu. Takut spoil la kan? Kalau yang biasa-biasa tu rancak je mulut nak bersembang. Aku rasa perlukan masa untuk mula masyuk dengan perempuan jenis cantik rupa paras ni. Lepas tu, baru boleh cakap dengan selesa.

ISU 3 :
Sebenarnya bukan taknak dekat dengan mereka ini tetapi takut-takut tak dilayan oleh mereka. Maklumla segan tapi mahu. Bukan pula tak gentle, tapi rasa seperti sangat kagum oleh sebab minat punya pasal. Maka, terkebil-kebil lah si teruna. Lidah pulak jadi kelu. Dalam hati selalu berkata;

" Ya ampunn.. lawaaaaa gilakkkk budak nii..huhuhuu"

ISU 4 :
Perempuan yang cantik biasanya akan jual mahal, ego dan kurang memandang pada lelaki yang dirasakan kurang berbanding beliau. Mereka berpendapat, lelaki yang hensem dan kacak layak untuk mereka. Maka, lelaki biasa yang betul-betul suka kepada perempuan itu sering sahaja dipergunakan.

"Maklumlah I ni ramai peminat, so I tak heran lah sebab ramai je yang suka I, kalau U taknak I, seribu lelaki lain yang datang nak ngurat I"

ISU 5 :
Seringkali juga perempuan cantik ini sangat high taste, cerewet, buat perangai kerana atas sebab mereka tak kisah langsung jika break up. Sebab mereka kan boleh cari 10 kali lebih baik dari teman lelaki yang mereka ada sekarang. So, no wonder lah kan mereka bersifat sebegitu. Penat amat memiliki perempuan jenis begini.

ISU 6 :
Bagi lelaki, akhirnya mereka akan memilih perempuan yang mempunyai rupa paras yang agak biasa. Manis dipandang sudah memadai kerana mereka ini boleh dikatakan sangat setia. Dan lelaki pula, sangat suka perempuan yang sangat memahami dan penyabar dengan segala karenah mereka. Sifat yang penyabar sebenarnya adalah senjata paling berbisa buat perempuan kerana sekeras hati lelaki pasti akan cair oleh sifat terpuji ini. Percayalah!

ISU 7 :
Bagi lelaki, perempuan seksi, sosial dan cantik rupa paras hanya untuk dilayan SUKA-SUKA sahaja! Malah lelaki yang buaya darat sekali pun mempunyai keinginan untuk memperisterikan perempuan yang baik, sopan dan muslimah. Mereka tidak akan memperisterikan perempuan sejenis dengan mereka.

ISU 8 :
Perempuan cantik kebanyakkan dah banyak tangan dan susah sekali ditemui yang "Segar dari Ladang". Hanya mencagar rupa sebagai aset untuk menarik perhatian. Mereka ini kadangkala menggunakan kelebihan rupa paras yang mengiurkan untuk kepentingan diri sendiri walaupun secara sengaja atau tak sengaja. Seringkali mereka dikaitkan dengan isteri kedua dan ada juga yang menjadi perempuan simpanan sebahagian golongan VIP.

ISU 9 :
Jarang sangat ditemui perempuan yang cun-melecun mempunyai tahap kerajinan tinggi dalam melakukan sesuatu. Boleh dikatakan mereka ini pemalas. Selain itu, perempuan cantik dikaitkan dengan mempunyai IQ yang rendah dan mereka kurang berkemahiran dalam hal pengurusan rumah tangga, kewangan, pergaulan dan tidak dapat memberikan fokus yang tinggi sesuatu benda yang dilakukan. Jika dibandingkan dengan mereka yang berada dalam bidang kerja bercorak profesional, mereka jarang sekali ditemui dalam bidang berkaitan kejuruteraan, guaman, perubatan dan setaraf dengannya.



sumber: http://www.encikshino.com/2009/09/berbaloikah-pikat-si-cantik-molek.html



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
1) Pilih orang yang mempunyai minat yang sama seperti anda supaya anda mempunyai persamaan, tetapi jangan mengetepikan orang yang langsung tidak mempunyai persamaan dengan anda, bersikap terbuka baik untuk anda.

2) Ingatlah pada satu pedoman penting iaitu berlaku baik terhadap orang lain sebagaimana anda suka diperlakukan. Sekiranya anda menghormati orang lain, orang lain akan menghormati anda juga.

3) Sedarlah bahawa tiada siapa yang sempurna, setiap orang mempunyai sifat-sifat aneh dan kecacatan, dan menerima kecacatan antara satu sama lain adalah kunci persahabatan yang baik.

4) Hargai pendapat satu sama lain.

5) Sedarlah bahawa kawan yang rapat sekalipun tidak dapat bersama 24 jam. Bina minat-minat yang lain dan jangan cemburu apabila kawan anda mempunyai minat-minat yang lain juga.

6) Komunikasi sangat penting, kawan anda tidak boleh membaca fikiran anda. Sekiranya ada sesuatu yang menjejaskan persahabatan anda, beritahulah.

7) Jangan biarkan faktor luaran seperti tekanan (stress) menjejaskan persahabatan anda. Kawan yang baik akan membenarkan anda melepaskan perasaan kepada mereka, tetapi jangan hanya mempergunakan mereka untuk melepaskan
perasaan ... dan sebagai balasan anda sepatutnya bersedia untuk mendengar luahan perasaan mereka pula.

8) Belajar daripada satu sama lain.

9) Jangan mengata di belakang kawan anda.

10) Pilih kata-kata anda dengan bijaksana kerana anda tidak boleh menariknya kembali.



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar JMTIiiiii???
Macammana dengan cuti korang hari nie? So far so good x?


ahhh..hari ni aku rasa bosan terkejut la plak. TIba2 jer rasa cam bosan. tak tau nak wat per.nak wat assignment tapi cam takder mood nak buat. aku pun tak tau nak wat per ni.

Maybe aku tido mimpi kekeke sesuatu yang menarik2 jer kot. Korang plak wat per time2 cuti nie? Apa kata kita gie domino ker, kfc ker.. Leh gak makan2.kekeke..

Kali nie post aku pendek jer. nanti ada masa aku akan update blog aku.



*eh, baju aku dok basuh starang agi..nok gie basuh baju betor ar. meh ar nok ikuk pom.

Assalamualaikum and really good morning..

Sorry for not updating my blog as im busy doing some bored stuff like assignment, recruiting and bullying helping my junior to get know better about JMTI.

Visitors, im really missing you all right now. Why im suddenly speak english for this post? For your information, im at KL right now for the Hack Away 2 Training course. Have you ever heard about this course?

Im so happy and eagerly to join this course. It was my first time to come for the training like this. Let me share you my experience how i came here by myself. Yeaa..By MYSELF. are you believe it? Believe it or not, but its true! Now, im using the computer that reserved for me..Its really GReaatttttt here guys!!! Suka2...kekeke.


p/s: Sorry for not coming for the en. Bazri class. En. Bazri, im really sorry.

Im wanna start my learning right now. Will update my blog later.

Thank you all!




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

Assalamualaikum dan salam sejahtera bebeh2 sekalian..

Waaaa..rindunya kat korang semua.Dah lama aku tak update blog aku. Korang semua rindu kat aku tak?
hik2... Sebenarnya aku bz sket time2 cuti nie. Banyak bender gak aku buat.. Aku ambik peluang cuti sem tuk belajar computer security. hehehe.. Subjek yang paling aku minat tuh!!!

alamak..Sedang asyik aku menaip blog nie, tiba2 lagu You are Not alone by Michael Jackson berkumbang kat radio Sinar. AKu nak layan jap ar..

lalalalalla~~

okeh, kita sambung kembali sementera internet aku lekat2..wahahah!. Atara subjek yang aku belajar ialah SQL injection, penetration, Remoting and macam2 lagi. Perghhh.. Bukan subjek yang cukup mudah gak nak kuasai semua tu. Nak2 aku ada sebijik jer laptop. Nak test hacking pun susah. So member2 aku la yang akan jadi mangsa.. jangan kasitau diorang.

Haaa.. Sebenarnya tujuan aku tulis post kali ni adalah tuk memaklumkan kepada korang bahawa aku dah siapkan satu forum tuk student2 JMTI. Forum nie diberi nama MyJmti sebabnya mmg khas tuk student JMTI. Bagi memeriahkan forum nie, aku ingin menjemput korang tuk menyertai forum tersebut.

Sekarang ni aku mempersembahkan : ~
http://myjmti.co.cc

Korang bebas tuk meletakkan apa2 post yang dirasakan sesuai. Korang dilarang tuk menghacking meletakkan post yang boleh mengundang kontroversi, menjatuhkan mana2 maruah orang lain dan perkara2 negatif lain taw.. Atau korang akan diplakung oleh admin yang hensem dan smart. keh3