Dalam kehidupan, kita sentiasa perlukan seseorang dalam hidup kita.
Kita takleh hidup sorang2 tanpa bantuan orang lain..
Setuju?
Ketika kita marah...tak selesa..perlukan bantuan..nasihat dan macam2
KAWAN lah yang akan tolong kita bila keluarga takder.

Hari ni aku nak story pasal salah sorang kawan yang aku hargai dalam hidup.
Aku namakan dia sebagai "John Braham".
Hubungan kitorang bermula bila kitorang sama2 duduk kat umah sewa tahun lepas(2010).
Ni aku nak story..

Selama aku berkawan ngan dia..



Aku kenal persahabatan yang sebenar.
Kalau aku or kawan2 lain dilanda masalah,dialah yg akan cuba tolong. Dia sama2 berada di tempat kita berada.Time senang or susah..

Berfikiran spesifik
Bila dia buat keputusan, dia akan berfikir secara spesifik. Even ketika kitorang nk kuar umah sewa pun, kitorang berbincang satu meja pro & contranya.

Tak kisah
Bila aku ngah takder duit, dia bagi aku pinjam duit dia walaupun aku tak mintak. Dia bukanlah seorang yang berkira.
camtu gak sebaliknya.

Jurufesyen Persendirian
Dulu penampilan aku lain..Tapi bila aku duk kenal ngan dia, dia ajar aku cara berfesyen..Nampak lebih remaja and trendy..Dia sanggup pinjamkan satu set pakaian dia kat aku semata2 nak date ngan awek! :)

KFC :)

Ni part yang paling best. Sebelum ni aku jarang makan KFC.Tapi bila duk ngan beliau, aku selalu dpt makan KFC PERCUMA! Menarik kan? Time kitorang ada duit, kitorang makan kat luar.Time kitorang ngh takder duit, kitorang akan makan kat KFC. Thanks to AND**** sebab sudi belanja
mesti korunk jeles kan? :)



And aku berterima kasih kat beliau sebab
Banyak pengetahuan hidup yang aku mula paham.

Bila aku pernah dikecewakan,disakiti, perlukan bantuan
dia jugak yang bagi dorongan and nasihat yang bernas.

dan dia jugaklah The Only Person yang paham pada setiap kata2 aku.

ayat yang dia selalu gunakan:
"Dalam hidup ni kita kena slalu buat pilihan.
Hang ada 2 pilihan jer.......(dirahsiakan)"


Terima kasih~
A***** A***

P/s: Entry kali ni khas aku wat tuk kawan aku sorang nie^^



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
5 Responses
  1. waa... speciall nyer owg tuh ye. siap kna buat cerita psal dia lagi.. hehe


  2. Ahmad Syarif Says:

    hehehe..dia mmg special pun.
    dia satu housemate ngan saya dulu :)


  3. ok3.... =)
    kwn baik punyerr...


  4. siapa dia? gtau cpt...hehe


  5. Ahmad Syarif Says:

    Eda: Housemate lama..Gurl..eh..Guy..and jugak satu coursemate^^