Assalamualaikum dan salam sejahtera sekalian..
Sihat???

Pada kesempatan ni, aku nak wish

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.

Kepada parent korang yang wat haji tahun nie, aku doakan mereka slamat pergi dan balik :)
Ada rezeki, insyaAllah aku dan keluarga plak akan ke sana..Wish me yaa. Aku pun wish sama kat korunk..

Sempena dengan raya nie, aku ambik keputusan tuk balik ke kampung halaman aku di terengganu nun jauh disana..tapiii dekaaat di hatii~ ^^

Kol 10 nanti aku akan mula bertolak dari Bukit Minyak, Penang ikut laluan grik.
Ni kereta yang bakal digunakan.

Smart dak??

Ni 1st time aku akan balik dengan kereta..Selama ni duk naik bas ja..asyik2 duk sebelah laki..bosan laa..kali ni nak balik ngan awek plak...hahahahahha..

K la ya all..Aku nak p bersiap2 plak nie...
nak panaskan enjin kereta..


p/s: Tak sabar nak balik nie...photoshoot3.. wink2 ^^



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya

HARI NI ADA KOREAN ARTIST THEME

Nanti pas photoshoot aku upload gambar2 nya kat

http://www.flickr.com/dempix




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaa pelawat :)
Hari ini aku nak berkongsi satu citer menarik.
Cerita ni aku dapat dari fb.Just nak berkongsi so dapat la jugak korang berhibur :)


KELAKARNYA SUAMI AKU
NI

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,
Suamimu

Salam perkongsian..(^^).v



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

5hb November 2010 at 5 pm

TRAINING KERJA DI SUMMIT HOTEL, PULAU PINANG
TUK EVENT JOM HEBOH


Alhamdulillah, ada gak peluang tuk aku bekerja kat Jom Heboh.
Tuk pengetahuan u oll, seingat aku, aku tak pernah pun jejakkan kaki kat jom heboh tau.
Sebabnya jom heboh tak pernah wat pun kat terengganu (sebelum aku sambung belajar kat penang).

Thanks to Amirol Adzly, housemateku yang hensem sebab inform aku pasal tawaran kerja nie.
Boleh gak aku cari rezeki tuk beli baju yang hensem2..Huhuhu..

Nanti aku akan upload gambar2 event kat jomheboh tu nanti if sempat. :)





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

29hb Oktober 1st time aku datang kedah bawak kereta "Ferrari merah" tersayang ditemani Cuin, junior tempat aku belajar.
Memang syok~ bila leh bawak kereta sendiri gi jalan2.. Nak drift kaa..nak draft kaa..nakk...apaa2 pun boley la..

Alamak, aku tak shoot la plak gambar kete tu nak bagi korang tengok..Lenkali la aku up dalam blog nie.heee~.Kete i segan kalau gambar dia dipublish..hahahah

Keesokannya plak, Aku, Acap, Yus berkaraoke ditemani kawan sekerja aku dulu Arnie Syuhaida(not single ok) not net and adiknya Makcik ALiaa.. (jangan maree~).. Location karaoke kitorang plak kat Cmart, Jitra nun..1st time kitorang berkaraoke ngan depa2 nie..

Ni gambar2 time karaoke tu..

Eda not net yang comel..hahahah

Nyanyian daripada Arnie Syuhaida yang penuh masyuk~

Makcik Aliaa yang sungguh menghayati..

Gambar aku ngan member2 aku takdak sebabnya banyak moment yang tak berapa jadi..huhuhu..
Nak upload pun segan derrr. kih3.



Eda and Aliaa..Korang mmg best~
ada masa kita outing lagi naa~


K la..lenkali aku story lagi..
dah ngantuk nie..nak tidoq plak..hohoho


P/s: Esok nak p mengai...



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM