Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2 ku semua.

Ogenki desu ka?? Genki?? Anooo..Mou tabeta??
hak2.
Apa plak yang aku duk mencarut kat atas tu. Aku cakap bahasa zimbabwe ker apa?? isk2.
Aku bukanlah cakap bahasa zimbabwe, tamil atau afghanistan. Tapi tu la bahasa jepun.
Haaa..korang tau tak apa maksudnya??
Meh aku translate.

Ogenki desu ka?? = Apa khabar??
Genki?? = sihat..
anooo.. = ermmm
Mou tabeta?? = dah makan??

skarang korang dah faham? Bagus2.

Baru2 ni aku ada kuar ngan member2 aku tuk luangkan masa sempena cuti semester nie. Kitorang kuar pun takder la ramai sangat dalam 3 kampung 7-8 orang camtu jer.

Antara ahli gusti yang turut serta:
Haiqal,Fadhil,Mat,Izwan, Rayzuddin, Faridza, Fatin, Sya.

artis jemputan kita:
ary putra <<< haaa...korang percaya tak? Kitorang jumpa dia masa ngah main bowling taw.

Tapi masa kitorang kuar tu, cuaca tak berapa menentu btol la. Sekejap2 salji hujan. AKu nak shooting pun ada yang tengah hujan. hoho..
Segan la plak nak tunjuk gambar aku kat korang.. Apa2 pun, korang enjoy la tgk gambar yang telah aku shot.

Ni ha gambar yang berjaya diambil masa kitorang kuar.






















Overall, aku seronok kuar ngan diorang. Semua sporting2 and baik. Lenkali, kalau ada masa, kita kuar lagi kay. Thanks to all my friends. Love her you all!!

P/S: Lenkali, kita kuar sama2 lak, ok tak?




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

Assalamualaikum dan Selamat pagi Malaysia!!! hohoho..

Apa khabar?? Macammana ngan cuaca hari nie?? Ok x?
Pagi2 nie korang semua wat per?? Berbroadband?? Berstreamyx??

aaaa..Bosannya cuti ni..Tak tau nak wat per.
Aku nie asyik2 programming, programming.. Korang lak wat per? ada gie jalan2 x?? Waaa..syoknya kalau dapat jalan2 ngan korang. Leh gak isi masa lapang aku. Release tension.

Sedang aku duk asyik tengok lampu kat broadband aku, aku terfikir, macammana la lagak aku ngan bini aku bila dah kawen nanti.

Adakah macam nie??

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "

Hoho..Aku sendiri pun tak tau. Kita biarkan misteri ini diselubungi misteri itu sendiri.kuang3. :p


P/S: Mana ntah henset aku nie.. Semalam time aku tido ada lagi..

Assalamualaikum dan salam sejahtera bebeh!!

Selamat pagi..Selamat pagi.. (sambil tertunduk2 cam orang jepun)

Waaahh..damai sungguh suasani pagi nie..
Tak hot tak cool..suam2 kuku gituhh~
Ting tong pun sedap time camnieh! :p

Sebelum aku sembang dengan lebih panjang, aku nak tya korang nieh.
Korang semua pekaba hari nie?? Sihatt?? Kalau sihat alhamdulillah. Korang semua dah makan belum ni?
Kalau belum, jom kita makan sama2. Pagi ni mak aku masakkan mee goreng tau! Terbaik dari kilang. Hoho..


Haa..tuk pengetahuan korang, aku tak start lagi wat lesen kete. sob3!! :(
Ada beberapa perkara yang diluar jangkaan berlaku.
Mungkin aku akan start hari jumaat atau sabtu. InsyaAllah.
Aku harap sangat dapat lesen kete cepat2 sebab nak gie usha awek lak pastuh..hahaha..
Takder la..sebabnya, aku nak bawak kete time masuk U nantih..
senang nak gie mana2..Leh ulang alik dari Terengganu and Penang bila2 masa.


Tuk pengetahuan korunk2 semua, 19hb nie besday aku yang ke 18.
Muda lagi aku nihhh okay!!!
so, aku menunggu wish korunk semua..
Kawan2, tuk pengetahuan korang, 19hb merupakan befday aku yang ke 18 taw so aku menunggu wish korang semua.
Kalau aku tak dapat wish dari korang, siap la korang aku kerjakan.
ugut nieh..hahaha!!

Yeayy..besday aku!!

Sedangkan Celcom ingat befday aku
diorang siap bagi ciuman dan awek2 cun diorang kredit percuma seminggu tuuuhh,
ni apatah lagi korang, sahabat terbaik aku.. mesti aku akan tertouching giler kalau aku tak menerima wish dari korang
Jadi, setkan dalam henset korang pasal befday aku. muahahaha.


eh, korang2. k la..aku nak gie mandi and makan jap nie. Nanti apa2 hal, aku update lagi blog aku nie. Nantikannya..di masa yang lain, di siaran yang sama dari broooo Syarif.. Miaw.

P/S: Rasa cam nak gie jalan2 kat pantai ar plak.
P/S: Pagi ni nak ajar member aku wat blog. Mesti syok..




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan selamat hari ahad..

Apa khabar pengunjung2 semua?? Sihat takkk???
Korang semua dah makan belum nie?? Tadi, aku baru jer lepas makan lempeng nyior.
Korang tau tak lempeng nyior tu camner? Lempeng nyior ni bukan sejenis kereta kebal atau sejenis nama penguin tau. Kalau korang nak tau, lempeng nyior ni bentuk dia cam roti canai sket. Tapi bender ni diperbuat daripada gandum. Kalau korang nak rasa, leh la datang umah aku. Aku belanja korang makan.. Skali makan, korang pasti nak sokmo. kekekeke.

haaa..sekarang ni mesti korang semua ngah cuti semesta kan? Korang ngah wat per sekarang nie? Sementara cuti ni, apa rancangan korang tuk enjoykan diri?
Aku plak still lagi tak tau nak enjoykan diri camner time2 cuti nie. Still lagi ngah cari idea.

Aku pun ngah cuti semesta gak sekarang ni.Ramai jugak member2 ku yang tunggu aku balik kat umah. Ada banyak perkara yang yang nak dilakukan bila berjumpa ngan member2 yang dah lama tak jumpa.Ada yang nak ajak aku join bbq, gie kat Lost World of Tambun, gie jalan2 and macam2 lagi la..Tapi aku tak pasti lagi aku nak ikut ker tak.Kalau korang pun nak jumpa aku, datang la kat umah aku kay. Aku menanti korang.Hoho..

Tuk makluman korang, hari selasa ni aku akan mulakan latihan aku tuk mendapatkan lesen kereta and motor tau. Bagi sesapa yang tak der lesen motor or kete lagi tu, apa kata korang dapatkan semencara cuti nie.. Nanti kalau korang nak gie jalan ngan member2 ker..senang ar sket.. nak ngepong awek pun senang.wahahah!.

Errmm..InsyaAllah, kalau dah dapat lesen kete nanti, aku nak bawak kete kancil kat umah aku nie gie kat JMTI. Doakan jer la agar aku dapat bawak kete kancil ngan selamat kay. Nanti leh la aku bawak *f*f*h gie jalan2 gie clubbing krico, pulau pinang and lain2 lagi..hohoho.

k la beb. Azan dah pun berkumandang tuh. Seruan ilahi dah menyapa aku. So, aku nak gie main dota semayang lu la..Jumpa korang lagi di masa akan datang. :)


P/S: Malam nie jom kita gie minum kat luar nak tak?? My treat..



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan yo yo wassup2.

Apa khabar JMTIIIIII??!!!
ahaks..macam ngah jadi pengacara la plak rasanya.
Korang2 hari nie pekaba? SIhat walafiat tak?
kalau sihat, alhamdulillah..
yang tak sihat tu, cepat2 la chau dari sini.ahaks! makan ubat penenang.

ha..pengunjung2 Sembang Gebang...Eh2, pengunjung SembangSeposen mesti ternanti2 entri terbaru daripada gua kan?? Giler perasan~..Rasa cam nak terjun bangunan terus.

Ok2. Nak dijadikan cerita, aku and da geng sebenarnya ngah struggle final kat JMTI ni hah. Kitorang semua duk sibuk2 usha awek stadi apa yang tak mantap lagi tuh. Nak2 physics. Perghhhh... Ramai manusia kat JMTI yang xberapa nak score subjek ajaib nih.

Dalam minggu nie, kemungkinan aku akan update blog aku nie lewat sikit sebab nak fokus pada awek stadi. Tapi korang semua jangan risau bebeh. InsyaAllah aku akan kongsikan cerita-cerita panas awek kat sini menaaaarik tuk korang. Korang mesti nak baca punya ar..

Walaaah. Jam plak dah menunjukkan belangnya.Kol 7.35 A.M . Its time for the preparation. Aku ada exam programming jap gie. Nak siap gie mandi ngan awek sakura plak. Nanti pas habis exam insyaAllah aku akan cari ruang tuk meng"hupdate" blog nis.

Assalamualaikum.




P/S: Mana pulak tuala aku nie. Mesti orang rumah aku ngah guna. hak2. (imaginasi only).


Assalamualaikum dan selamat pagi wira dan wirawati!!
Ahaks.Terikut2 gaya PLKN time muda2 dulu la plak.

Waaaa...Syoknya, hari ni dah hari Sabtu.Sekejap jer rasanya masa berjalan. Pejam celik, pejam celik.Pastu pejam terus dah sampai hari Sabtu. Ni la masa tuk recover balik segala letih2, tension, serabut otak and segalanya yang tersimpan sepanjang minggu lepas.
So aku nak enjoy~

Aku duk cari idea lagi camner nak enjoykan diri nieh..
Sambil2 duk layan radio era, tiba2 aku terdengar satu lagu yg menyentuh jiwa & raga aku.
Aku pun feeling la lagu tosebut.

Laguni mengingatkan aku kat sorang awekzzzz..

Pergghhhh..Jiwang siot bro syarif...

Betullah apa yang dikatakan oleh Agnes Monica:

"cinta ini..Kadang2 tak ada logika,
rasa sebuah hasrat dalam hati..
katanya ingin dapat memiliki.."


Korang setuju tak dengan kata-kata diatas?? Ataupun korang ada pendapat lain??
Apa2pun pendapat korang, kita jangan sembang berapi lagi..Apa kata kita layan sama2 lagu di radio ERA tu?? hohoho


Download lagunya kat sini.


Dah download?? Apa lagi..pasang ler..
Bayangkan awek korunk ada kat korunk sekarang nie..then feeling sama2.ahakz!
Layan~

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu



Tulah nyanyian yg aku dgr tadih...
Korang touching x dengar lagu nieh..muahahah


Aku selalu berharap:
"Andainya dia mampu membahagiakan aku di dunia dan akhirat, Ya Allah, pertemukanlah dan jalinkanlah hubungan ku dengan si dia tanpa melupakanmu"

Aduss..aku buat sadis pulak kat sini. hak2..

Bro syarif, bro nangis ker nie??
Woi2..aku mana nangis..Cicak jatuh ats mata aku tadi(cover2)





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

apa khabar semua??? Sihat x? Alhamdulillah la kalo sihat. Kalo yang tak sihat tu, jangan lupa makan nasi ubat taw. Aku pun macam dah nak selsema sket2 nie. Ubat pun takder. Nanti la aku kebas ngan sapa2.hohoho!

Sekarang ni cuaca tak menentu btol kan?? Maklumla, dah akhir tahun.. Sekarang ni pun, aku ngah tulis artikel dalam keadaan dikelilingi hujan.. Mesti korang tak nampak nyaa...hahahha! aku dah agak!!


Pas balik dari jabatan tuk test En Nasir tadi, aku rasa lega betull....pergghhh Aku berjalan ngan penuh bergaya plak tu sambil turun dari tingkat 2 sampai la takder tingkat (ground floor).

Yer la..assignment aku yang berlambak-lambak, banyak yang dah siap. Hohoho! NCS, Operating System(Cik Nasir), Pc Assembly.. Kalu dulu 22 assignment yang x siap (weh bro haiqal,ko biaq betoi sampai 22 assignment!!! Perghhh katang ar ko!!), sekarang tinggal dalam 7 assignment jer lagi yang lom siap.



Yang lom siap tu pun, fizik - 2 kertas (aku tak tau ar apa kena ngan pelajaran nie, waaaa...), pn waheeda - 1 kertas, en Yusri - 3.. satu lagi kertas apa ntah..tak jumpa cari plak. Korang lak camner??


Mesti dah banyak siap kan?? Kan..kan??
Kalau korang banyak lagi yang tak siap, cepat2 la siapkan. Lagipun kita pun dah nak dekat final nie.

Nak fokus kat final lagi...Bertambah satu lagi beban. Macam nie haaa:







Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM

"bukan nya aku tak tahu
kau sudah ada yang punya
atau bisikan cinta
ku tahu engkau berdusta

namun ku tak mau mengerti
selama kau masih bersamaku
karna ku suka,ku butuh cinta yang pernah hilang dariku

cinta ini kadang kadang tak ada logika
berisi smua hasrat dalam hati
ku hanya ingin dapat memiliki
dirimu hanya untuk sesaat"


Itu dia nyanyian daripada aku..
best x?? best x??

!~Tande2 lelaki tolok cinte orang puang.!~ Yeah~..

Kita jangan cakap banyak lagi..Meh kita baca..
Artikel ni berguna untuk gurl2 di luar sana..


++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dalam keadaan sedar ataupun tak sedar, aku seorang lelaki berjaya menculik mencuri hati anda. Anda telah jatuh reboh hati dan rasa sayang anda mula timbul terhadapnya. Anda mengharapkan dia juga akan mempunyai perasaan yang sama. Anda sentiasa menanti ungkapan "I love You" bebeh atau "Saya suka mak awak".

Satu penantian yang menyeksakan dan menyakitkan hati jugak kan? Cuba anda fikirkan balik, kemungkinan cinta, perasaan sayang korang sebenarnya hanya bertepuk tepuk amai, belalang kupu2.lalala sebelah tangan. Lelaki yang anda harapkan tidak memandang anda sebagai orang yang istimewa dalam hidupnya. Sedihnyaaa... sob2.




Golongan lelaki pula, selalunya sukar untuk menolak perhatian yang diberikan oleh awek2 mereka..wah..banyaknya awek walaupun sebenarnya mereka tak suka pada perempuan tu. Lebih2 lagi perempuan selalu bersikap manis, manja gedik dan memberikan penuh perhatian kepadanya.

Perempuan mungkin merasakan, mereka sangat dihargai oleh seorang lelaki dayus tetapi, si dia mungkin tidak mempunyai perasaan terhadap perempuan tadi. Mereka sekadar bersikap mesra dan ceria.

Dari itu inul goyang, agar semuanya senang..., bagi mengelakkan kaum hawa dari situasi perasan lebey..hahaha tersebut, berikut merupakan tanda-tanda penolakan oleh seorang lelaki.


bertanya tentang kawan korang

Si dia kerap menanyakan tentang kawan wanita korang, bahkan meminta anda mengajaknya untuk tengok wayang atau makan malam bersama. Boleh dipastikan si dia sebenarnya memang tak tertarik pada anda. Bila si dia semakin kerap menunjukkan kekaguman pada kawan anda, adalah lebih baik lupakan si dia sebelum hati terlanjur berharap.



mencadangkan kawan lelakinya untuk anda


Sejak kebelakangan ini si dia semakin serius mempromosikan kelebihan kawannya yang dirasakan sesuai untuk anda. Bahkan si dia turut membuat planning untuk mempertemukan anda berdua. Kemungkinan ini adalah cara si dia menebus perasaan tidak sedap hati kerana menolak anda. Jangan terburu-buru menolak tawarannya, tak salah berkenalan dengan kawan yang diperkenalkannya. Siapa tahu, kawannya itu menepati citarasa yang anda cari selama ini.



Selalu sibuk

Si dia semakin susah untuk dihubungi dan memberikan pelbagai alasan untuk mengatakan bahwa ia sibuk. Mungkin ia memang sibuk, tapi adalah lebih besar kemungkinan bahawa si dia sedang berusaha menghindarkan diri daripada anda.



Berbeza pendapat

Ketika bersama anda, si dia gemar membicangkan topik-topik yang anda tidak suka atau juga perkara yang membosankan. Bila anda menyatakan perkara-perkara yang anda suka, si dia malah menyatakan sebaliknya, dan begitulah seterusnya. Berdasarkan sikapnya itu seharusnya anda sedar bahawa si dia sedang berusaha membuat anda semakin tidak menyukainya.


Menerima penolakan memang bukan sesuatu perkara yang mengembirakan. Untuk beberapa ketika, mungkin anda akan berasa terluka, tapi hadapi sahajalah dengan tenang hati, jangan sampai bersikap emosional dan memburuk-burukkan si dia dengan mencaci maki. Apatahlagi sekiranya si dia memang seorang kawan yang baik untuk anda. Lihatlah penolakan tersebut sebagai jalan untuk anda bertemu orang yang lebih baik dan tak akan membuat anda menyesal di kemudian hari.

Kadang-kadang, ada lelaki yang berfikir jauh. Mereka memastikan yang terbaik untuk hidup mereka agar bahagia di kemudian hari. Mereka mengharapkan seseorang yang sempurna muncul dalam hidupnya.



P/S: Bagi pasangan yang dah bercouple, jagalah pasangan korang baik2. Sayangilah mereka dengan sebaik-baiknya..Pesanan ini dibawakan oleh BRoooo Syarif..



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM