Hari ni aku nak citer pasal sesuatu yang romantis. Lebih-lebih lagi bagi mereka2 yang dah berumahtangga.. Bagi yang dah berumahtangga, ketahuilah - kahwin memang best! hoho. Tapi yang belum berumahtangga pun, dah dapat agak, kahwin mmg best..lalalala..

*nak kawin tu biarla dengan cara yang betui k..

Hari ni bro haiqal nak kongsi pasal rahsia ciuman lelaki..ahaks..pompuan mesti nak tau kan? Sumber ni aku dapat dari internet. Bagi para suami yang suka sangat cium isteri, hati-hati. Ciuman ni memberi tanda kepada seseorang tentang tingkah lakunya. Bagi para isteri, ketahuilah suami anda dengan ciumannya. Selamat menilai sendiri! renung2kan dan selamat beramal!! hahah..




* Suka cium dahi isteri – suami yang romantis.
* Suka cium pipi isteri – suami yang penyayang.
* Suka cium mulut isteri – suami yang gelojoh.
* Suka cium tengkuk isteri – suami yang mata keranjang.
* Suka cium telinga isteri – suami yang sensitif.
* Suka cium leher isteri – suami yang penyabar.
* Suka cium buah dada isteri – suami yang suka bermanja.
* Suka cium tangan isteri – suami yang hipokrit.
* Suka cium ketiak isteri – suami yang menerima isterinya seadanya.
* Suka cium kemaluan isteri – suami yang pemalu.
* Suka cium punggung isteri – suami yang suka bergurau.
* Suka cium kaki isteri – suami yang terlalu menghormat isteri.
* Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri – suami yang memtingkan diri.
* Suka cium seluruh bahagian badan isteri – suami yang baru balik dari outstation. Kuang kuang kuang!

Dalam banyak2 pilihan di atas, mana satu kah pilihan anda?? yeah2!.


Artikel ini diambil dari : Kotak EMail





Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum...
Selamat malam semua...

Waaaa...seronok la plak cuaca malam nie, sejuk2 jer.. Kalau tido ngan awek nie, mesti best.

Malam nie, aku, hadi and shazmeer rancang nak stadi ngan seorang gurl namanya dirahsiakan kat dm. Pada mulanya kitorang cam dah semangat nak belajar fizik. Tapi tak jadi la plak. So, bila dah tak jadi tu, aku pun terus bukak laptop aku dan surfing. hehe..

Sambil2 aku menggonjeng2 internet aku yang telah ditweak supaya menjadi laju, aku terjumpa satu lawak berkenaan suami isteri yang bergaduh pada bulan puasa. Pas aku baca lawak nie, aku rasa cam nak tergelak pun ada. Tanpa membuang masa. Jom kita baca!

-------------------------------------------------------------------------------------------
Ada sepasang suami isteri, baru jua berkahwin, menjalani puasa first time as a couple. Hendak dijadikan ceta, mereka ni pun bergaduh ntah pasal apa.

Si suami pun ngan merajuk nya bagi cold shoulder kat si isteri ngan nda mau becakap dengan bininya. Jadi malam harinya ia pun menulis note untuk si isteri: "Sahur nanti bangunkan abang" dan di simpan dekat dengan tempat tidur isterinya.

Apabila si laki ni bangun, hari sudah pun siang dan dia mendapati ada sekeping nota dengan tulisan bini dia: "Bang, bangun bang, makan sahur." Kuang kuang kuang~
------------------------------------------------------------------------------------------

amacam, ok tak lawak nie?hahahaha. Kalau korang nak baca banyak lagi lawak2 yang menarik sampai korang tak kering gusi dibuatnya.. korunk leh usha kat sini :http://kelakar2u.blogspot.com


P/S: Harap-harap bini aku tak wat macam nie kat aku nanti..hohoho..


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Dalam dunia ini, kita perlu bergantung kepada diri sendiri. Tetapi, dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita dan berada di samping kita ketika kita memerlukan seseorang.


Kita sering mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat.
Sahabat anda juga mengharapkan keikhlasan dan kejujuran anda.
Tetapi, kita sedarkah tentang hal itu??. Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita. Kita berasa kecewa dan dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Tapi, pernahkah kita memberikan dia peluang untuk memberikan sedikit penerangan dan kita mendengarnya dengan baik?

Jika tidak....Egonya Kamu!!!
Adakah kamu tidak pernah melukakan, menyakitkan dan membuatkan sahabat di sekeliling kamu berasa kecewa?? Wah!!! Hebat...Memang Hebat!!



Kita sering menganggap alasan sahabat kita adalah untuk menutup kesilapan dan membela diri.
Tapi...Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti. ...Sedarkah kita?? kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati. Kita beri beribu alasan, 'memaksa'dia menerima alasan kita. Waktu itu, Pernahkah kita memikirkan perasaannya?? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa....tetapi kita sering terlupa.

Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita.Kadang2 dia menjadi tempat untuk kita bersandar dan menangis di sisinya. Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang diri kita hingga kadang-kadang terlupa kawan kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita. Adakah anda tahu?? Anda pernah bertanya??

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang impiannya, keinginannya,perasaan takut, rasa kurang selesanya terhadap kita??

Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita? Sejauh manakah kita gembira tentang berita gembiranya dan turut sedih tentang berita sedihnya?? Ikhlaskah kita?? Dia menjadi sumber kekuatan bagi kita, namun, Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah dan kadang2 terluka??




Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah? Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan?

Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita. Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan, kerana dia juga seorang manusia; dia juga ada rasa takut, ada rasa...bimbang, sedih dan kecewa.

Dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan. Jadilah kita kawannya itu. Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka. Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan,disebalik kesenangannya, mungkin tersimpan seribu kekalutan, kita tidak tahu.. tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia, mungkin kita akan tahu.
Renungilah.. . terima kasih padamu sahabatku..maafkanl ah diriku kerana selalu silap tafsir terhadap dirimu..


Aku juga memohon maaf seikhlasnya sekiranya blog ini menyinggung mana-mana pihak. Bukanlah niatku untuk menjatuhkan maruah atau memutuskan ikatan persahabatan. Tapi blog ini adalah sekadar perkongsian santai dan bakal menjadi kenangan kita bersama nanti.

Aku juga manusia dan akan pergi meninggalkan dunia ini akhirnya.

Sayangilah sahabat anda sebaik mungkin. Sahabat yang baik, kekal hingga ke akhirnya.

Buat rakan-rakan yang mengenali aku, AKU SAYANG KAMU..
Hidup nie seronok dengan kehadiran korang. :) Senyum....

Geby - Tinggal Kenangan

P/S: buat sahabat-sahabatku yang sering terkecil hati kerana perbuatan atau kekasaran bahasaku...aku memohon keampunan dari kalian...maafkanlah diriku....



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan selamat pagi..

Pejam celik, celik pejam, pejam tak celik dah hari isnin.. Nampaknya bakal bermula la kelas pertama aku tuk minggu nie. Yeah2..

Di keheningan pagi nie, aku teringat tentang perbualan aku dengan seorang gurl kelas aku yang cun. Namanya dirahsiakan agar beliau tidak mendapat publisiti murahan. hahahahahahha.. Trademarknya berbunyi begini : "Kuang ajax ar, kuang ajax.". Mari kita gelak sket.. lalalala..

Baiklah, seperti yang dibualkan malam semalam, aku ada bagitau beliau bahawa aku nak upload gambar team2 tkk 1b. Bagi aku team2 TKK1B memang best. Mereka2 semua sempoi, hensem dan lawa-lawa. Aku nak jalan ngan diorang pun segan.. yer la, sapa la aku ni kan? ahaks!

Dan sekarang aku akan mempersembahkan, gambar TKK1B, dipersilakan...

eh..eh, wait seminit.. sebelum tu aku nak bagi peringatan dulu.

AMARAN:

Anda dilarang menenung gambar anda sendiri terlalu lama. Bak kata nazila.."ha, bangga..bangga..". Biarpun anda lawa ataupun hensem, tgk sekejap2 sudaaa.

tadaaa....





















amacam, ok tak? hohoho.. tu baru jer sikit..nanti di lain kehidupan masa, aku akan upload lebih banyak gambar yang menarik.. Sekiranya-kiranya korang2 ada gambar panas korang yang menarik tuk dikongsikan bersama, leh la hubungi en haiqal. K, jumpa lagi..adios!

Kepada gurl2,diluar sana yang nak berkenalan dengan mana-mana guy dalam gambar diatas, jangan malu-malu miau tuk kasitau aku kay.. Maaf, hanya bleh kenal ngan guy jer tau. hohoho..

Kepada guy-guy plak, sorry la, gurl class aku is not available. heheh..jangan mare..


P/S: Kol 6 nanti aku nak gie joging..hoho.. Danial, ko nak ikut aku tak??
NOTA: Tadi aku joging sorang2 jerk..Gelap gelita..ahaks. Pak guard tgk aku semacam lak tu.


P/S: yeas!!!(monothongs category. hoho), Report en yusri aku hampir nak siap!! SUGOI!!!


Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum semua..

hohoh..Kali ni kita cakap pasal cinta sket..Apa pendapat korang tentang cinta? Sakit hati? Rezak paler, hepi2, gembira, kadang2 hepi, kadang2 tak tau paper,pastu mental.. Konfem kalau 50 orang baca artikel nie, korang2 semua akan bagi jawapan yang berlainan.

adakah cinta ni sebenarnya sejenis kereta kebal atau salah satu nama penguin?
Kita tinggalkan misteri ini diselubungi misteri itu sendiri..

Sepanjang pembaca hidup, mesti ada seseorang yang anda minat kan? Tak kira la masa muda-muda sekolah dulu, atau pun sekarang nie..Mungkin ada yang tengah bercouple pun sekarang nie.



Aku plak masih confuse mengenai cinta. Setiap kali aku menyimpan perasaan terhadap seseorang, aku masih tak sure samaada perasaan tu sebenarnya cinta. Aku bimbang aku menyimpang jauh.! Aku bimbang, sesuatu yang akan memudaratkan hidup aku akan berlaku... Masing2 mempunyai cita-cita dan matlamat hidup sendiri. Begitu juga aku.

aku sebenarnya bukanlah anti cinta tapi aku ingin memberikan peluang kepada diri aku untuk bebas daripada cinta buat sementara waktu. Aku teringin nak "melamar" bakal pasangan aku dengan pointer yang terbaik.Aku yakin, seseorang yang sempurna dan sesuai akan menemani aku suatu hari nanti. Tuhan Maha Mengetahui dan sentiasa menyanyangi hambanya Jadi, fokus pada pelajaran adalah yang terbaik ketika ni..

Ketika orang2 di sekeliling aku semuanya asyik dengan myspace, facebook, bermesej dan sebagainya, Final project mereka ntah ke mana, assignment tah kemana, aku masih di bilik sorang..mana ntah Yus nieberusaha menggapai cita-cita keluarga. Kadang2 aku sendiri pun lalai, tapi aku cuba untuk kembali ke rahmatullah tujuan utama. Setiap kali aku menelipon orang rumahku orang tuaku, pasti dia akan membangkitkan isu pelajaranku.

Sekiranya aku pernah menghancurkan harapan mereka tuk mendapatkan yang terbaik satu ketika dulu, kali ini, AKU AKAN BUKTIKANNYA MAK! AKU BOLEH BUAT!!! MAK, TERIMA KASIH sebab hantar abang kat sini.



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM


kenapa tiba2 rindu plak nie syarif oit..hehe..
Sebenarnya, aku baru jer pas tgk gambar kenangan masa aku time muda2 sekolah dulu.
Masa ni, aku joined lawatan pengawas pas habis SPM kat

Lost World Of Tambun.

Bila aku dah ada blog nie, aku rasa cam nak kongsi la plak gambar-gambar kenangan aku ngan korunk.
Gambar-gambar masa lawatan tu banyak aku yang ambikkan.
Tu pun aku tumpang culik kamera kawan aku punye.. hahahahahaha! Gelak sket.
Ni ha, gambar2 tersebut. Sorry, gambar-gambar sensored cina-cina yang duk mandi aku takder k. For personal uses only..hahahahaha!

Meh usha gambar nie..zaaass~



monyet tu gatal!!!

love u all!

sahabat sejati^^

miss this time

wooopss..no komen~


jalan2 yaw..

nak skett!!!

Tadi aku nampak awek wa cakap luu~

awek ni malu2 kambing..keh3

apa?? ada org terkentut td?

hai awek2. :p

Badut.Me.Member


sory la kalau korang selalu nampak gambar pompuan jerk..hahahah.aku mmg suka pompuan sebab aku laki. kalau aku asyik ambik gambar laki, tak meaningful ar life nie.. lalalalala..

p/s: Gambar aku bersama gurl2 diatas bukanlah awek angkat atau pasangan aku.

TUk kawan-kawan ku, aku nak nyanyikan satu lagu tuk korang. Lagu ni dinyanyikan oleh ACAB. Dengar aku nyanyi kay..


ACAB - BERSAMA SEMULA

Terkenang, Terbayang,
Tak dapat aku lupakan,
tapi sayang semuanya tinggal kenangan.

teman ku, kasihku,
ku ingin seperti dulu,
bersama menjelajah dunia.

kekuatan, kebanggaan,
bebas dan terus berjalan,
kenangan tak mungkin aku lupakan.

aku harap teman semua
dapat bersama semula
perjuangan kita masih belum pudah

c/o:
kemananya
teman setia
perjuangan…
ku ingin kau semua…
bersama semula…


Download kat sini.


"Semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah harapan….. Iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan dibuktikan dengan amalan…"



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM


Selamat pagi!!!

yeah2..Ha, korang ngah wat per tu??

Lelaki: Skodeng
Pompuan: Mekap..tak pun gie shopping kat megamall..


Kalau member-membe aku yang kat sakura kekwa ni, mesti ngah tido.
Takpun asyik dota--dota--dota--...Ayien, Yus, Cuin plak duk berdunia cafe(cafe world).
Kalau leh makan betul2 sedap gak. Takyah la aku gie makan kat dewan makan..hohoho!
Lauk dia "sedap" sangat.. hehe..


aiseh...bila time cuti, asyik rasa bosan je...
Tak tau nak wat per. Tgk citer avatar pun best gak nie..
Semalam satu hari aku duk nengok citer GTO (Great Teacher Onizuka) je. Aku ske ngan watak Onizuka Sensei tuh! Biar pun orang selalu salah anggap pasal dia and dia ajar orang mungkin nampak cam kasar sket.Rock gitu~
Tapi bagi aku, apa yang dia buat tu, berkesan tuk insafkan student-student dia.Korang pernah tgk citer ni tak nieh??
x perfect life korunk kalau x pernah tgk tau..muahahah

Korang plak kalau bosan2 selalu wat per yerk??
Aku nak mesej ngan awek, aku takder awek angkat. Korang semua mesti dah ada awek makwek kan?? wawawawa..sedeynya aku. sob3 :'(

Takper la..Aku berdoa aku akan dikurniakan pasangan yang berhati mulia, sopan santun dan sebagainya lah. Kalau aku listkan semua, korang semua mengantuk lak nak baca..

Bila sebut pasal mengantuk nie, aku plak tiba2 rasa ngantuk. Apa-apa pun, jom kita tido dulu.

1....2....3.... TIDO cepat!


p/s: Weh mubin, ko tido la kat atas katil ko. Nak tido atas katil aku plak..mentang2 katil aku warna warni. Ahaks. Kesot sket~
p/s: Pas ni nak gie ambik baju kat mesin basuh plak.



Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
kepada pelawat-pelawat ku sekalian!

wah, hebatnya cuaca pagi nie. Hujan pun tak, panas sangat pun tak.
Tapi aku boleh pulak berpeluh-peluh dalam bilik nie..FUh...mmg syok duk berjoging tadi.
Sambil tengok-tengok awek-awek kat sakura pemandangan yang cantik and ditemani
bunyi-bunyi burung.Cip..Cip cip..Cip. Merdu sungguh bunyinya.

Dah sekian lama aku tak bejoging sejak aku tamat latihan khidmat negara siri 6/2 2009 tahun lepas.
Seronoknya dapat kembali ke masa lalu. Aku berjoging bersama rakan-rakanku yang baik, hensem, cantik and semuanya sporting-sporting. Kalau dulu aku berjoging ditemani rakan-rakanku, kali ini, sepanjang aku berjoging kat sekitar bilik2 member jabatan, tak terlintas pulak
mana-mana makhluk ajaib yang turut berjoging pagi tu. Mungkin sebab aku joging terlalu lewat agaknya. Sekitar 8.30 pagi.



Buat permulaan, aku berjoging satu pusingan duniaJMTI sudaaa... Bila usia dah meningkat dah lama tak wat latihan, terasa gak semput nak berlari jauh-jauh. Lama-kelamaan, mungkin aku dapat berjoging 3-5 pusingan JMTI tanpa letihnya! Tak mustahil kan?? Dan mungkin jugak aku dapat balik ke Terengganu ("orang rumahku" berapa di sana) dengan hanya berjoging.. Wah, hebat ar!! Jimat duit aku nak bayar tambang bas. Ahaks!

Ha, pembaca-pembaca sekalian, ni kali pertama aku berjoging kat JMTI sejak aku mula-mula daftar kat sini. Anda pulak bagaimana??

p/s: Time ada event apa-apa kat JMTI, aku tak pernah join pun taw..hoho! Kecuali yang diambil markah.
p/s: Jangan bagitau sapa2 kay..jangan biarkan hidupku diselubungi...apa ek? lupa lak..




Sila Komen..
Bestnya dapat baca komen korunk nanti :)
Menarik hadiah kat sini rupanya | Kamus Elektronik BI-BM